DPÜ’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Afiş Sergisi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisi’nin açılış töreni Kütahya Valisi Musa Işın ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla Güzel Sanatlar Fakültemizde düzenlendi.

DPÜ'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Uluslararası Çağrılı Afiş Sergisi için açılış töreni düzenlendi.

Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde düzenlenen açılış törenine Kütahya Valisi Musa Işın, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Vekilimiz Doç. Eren Evin Kılıçkaya, üniversitemizde farklı birimlerde görev yapan kadın personelimiz, sergide eserleri yer alan sanatçılar ve öğrencilerimiz katıldı.

"BİR GÜNÜ DEĞİL HER GÜNÜNÜZ KUTLANACAK KADAR GÜZEL YAŞAMANIZI DİLİYORUM"

Törenin açılış konuşmasına katılımcıların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayarak başlayan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak şunları söyledi:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak bu anlamlı günde düzenlediğimiz etkinliğimize katılımınız için teşekkür ediyorum. Bu anlamlı günde, sanatın evrensel diliyle kadınların dünyamıza kattıklarını ve yarattıkları değerleri onurlandırmak için bir araya gelmiş olmamız son derece anlamlı Bugün burada sergilenen eserler de, kadın sanatçılarımızın özgün bakış açılarını ve sanatsal yetkinliklerini gözler önüne seriyor. Her bir eser, bir hikayeyi, bir duyguyu, bir düşünceyi ifade ediyor. Serginin düzenlenmesine emeği geçen herkesi bu vesileyle tebrik ediyorum.

Mustafa Kemal Atatürk'ün "Dünya üzerinde gördüğümüz her şey kadının eseridir" sözüyle kadının insanlık tarihindeki yerini çok iyi bir şekilde ifade etmiştir. Ben bugün bu etkinliğin düzenlenmesinde katkı sunan ve bu etkinliğe katılan kadın çalışma arkadaşlarımın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyor, sadece bir günü değil her gününüzü kutlanacak kadar güzel yaşamanızı diliyorum. Hepinize saygılarımı sunuyorum.

"TÜRK TARİHİNDE KADIN HER ZAMAN DEĞERLİ GÖRÜLMÜŞTÜR"

Katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Musa Işın ise konuşmasında Türk kadınının tarih boyunca her zaman değerli olduğunu kaydederek “Türk kadını tarih boyunca her zaman değer görmüştür. Kendi değerlerimize sahip çıkarak hem kendimizi hem de kadınlarımızı koruyabiliriz. Kadınlarımız bazen Hayme Ana, bazen Zübeyde Hanım, bazen Nene Hatun, bazen Kara Fatma, bazen de Sabiha Gökçen'dir. Toplumun her katmanında yer alan kadınlarımız, her zaman başarılı işlere imza atmıştır ve atmaya devam edecektir. Bizler kadınların medeniyet adı altında sömürülmesine karşıyız. Sizlerden de emeğinizin sömürülmesine izin vermemenizi istiyoruz. 365 gün başımızın tacı olan sizlere uzanan elleri lanetliyoruz. Bize düşen görev size her zaman saygı duymak ve sevgi göstermektir” dedi.

Sosyoloji bölümü öğretim üyemiz Doç. Dr. Zeynep Hiçdurmaz'ın Dünya Kadınlar Günü'nün tarihini konu alan konuşmasının ardından Frigya Sergi Salonu'nda açılan sergide, 26 yabancı ve 29 yerel sanatçının hazırladığı 55 afiş tasarımı sergilendi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mart 2024, Cumartesi / 749 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler