DPÜ’de TÜRKSOY’un Fotoğraf Sergisi Açıldı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Müzeler Koordinatörlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezi Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı kapsamında Ahmet Yakupoğlu Müzesi’nde Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının (TÜRKSOY) fotoğraf sergisi açıldı.

DPÜ'de Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatının düzenlediği fotoğraf sergisi açıldı.

Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde DPÜ Müzeler Koordinatörlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen etkinliğin açılış töreninde konuşan ve katılımcıları Özbekçe mesajla selamlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şunları söyledi:

Özbekistan hakikaten dünyaya ışık veren Maveraünnehir'in yıldız ülkesidir. Bizim Türk ve İslam medeniyetinin kalpgâhıdır. Özbekistan'dan bu topraklardan on binlerce ulu kişi dünyayı aydınlatmıştır. İbni Sina, Farabi, Harezmi, dünyada ilim alanında ne kadar branş varsa hepsine katkı veren kutlu isimler bu topraklarda yaşamıştır. Bu günlerde yaptığımız etkinliklerle o topraklarla bağlantımızı yeniden kuruyoruz. Özbekisten'dan gelen sanatçıların ne kadar bilinç ve ruh taşıdığını görüyoruz. Bu sergide Özbekistan'daki büyük medeniyetin izlerini, TÜRKSOY'un fotoğrafçılarının gözünden göreceğiz. Bize bu sergiyi sağlayan TÜRKSOY'a ve yöneticilerine teşekkürlerimi sunuyorum.

Rektörümüzün ve TÜRKSOY Kültür Sanat Dairesi Başkanı Uzman Güler Fedai'nin konuşmasının ardından sergini açılışı yapıldı. Rektörümüz, sanatçılardan fotoğrafların hikâyeleri hakkında bilgi aldıktan sonra müzede devam eden ve  Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı kapsamında konuk sanatçıların yürüttüğü çalışamları inceledi. Prof. Dr. Kızıltoprak hem  Özbekistan Sanat Akademisi ve Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsünde sanatçılarla hem de sergiyi ziyaret eden öğrencilerle sohbet etti.

DPÜ Müzeler Koordinatörlüğü ile Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen ve büyük ilgi gören Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı, 25 Nisan Perşembe günü düzenlenecek kapanış töreni ile sona erecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Nisan 2024, Çarşamba / 394 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler