DPÜ’den Özbekistan’dan Bahar Nefesi Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Müzeler Koordinatörlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezi Müdürlüğünün iş birliğiyle düzenlenen Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı başlıklı etkinliğe Özel Ahmet Yakupoğlu Müzesi ev sahipliği yaptı.

DPÜ, Özbekistan’dan Bahar Nefesi başlıklı etkinliğe ev sahipliği yaptı.

Ahmet Yakupoğlu Müzesi'nde DPÜ Müzeler Koordinatörlüğü ve Bursa Uludağ Üniversitesi Ali Şir Nevai Özbek Dili ve Kültürü Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Arif Kolay, etkinliğin çalıştay bölümüne katılacak olan Özbekistan Sanat Akademisi ve Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü sanatçıları ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılışında bir konuşma yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Özbek konuklarımızı Özbekçe bir mesajla karşıladı ve kendilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti ve konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kütahya'mızda çok değerli bir ressamın, suyun, çiçeklerin, lalenin, gülün ressamı Ahmet Yakupoğlu'nun vakıf binasında bu önemli faaliyeti gerçekleştiriyoruz. Bizi birleştirecek, bizi dost edecek, baktıkça insanlık tarihindeki hikayemizi hatırlatacak ve bundan sonra bir olmak, iri olmak ve diri olmak için neler yapmamız gerektiğini bize ilham edecek çok müstesna eserler bugün burada sergileniyor.

Türklerin dilde, fikirde, sanatta, kültürde birlik olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kızıltoprak, çalıştayın Özbekistan Sanat Akademisi ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından da desteklendiğini aktardı. Etkinliğin Özbek kültürünün şehirmizde tanınırlığına önemli bir katkı sunacağına inandığını kaydeden Prof. Dr. Kızıltoprak, etkinliğin sergi bölümüde yer alan eserlerin her birinin iki ülkenin arasındaki dostluğu simgelediğini ifade etti.

Rektörümüzün ardından etkinliğe katılan sanatçılardan Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü öğretmenlerinden Jasvant Annazarov ve Rustam Huayberganov da konuşma yaparak düzenlenen etkinlikten dolayı üniversitemize teşekkürlerini sundu.

Özbek halk figürlerinden örnekler sunan dans gösterisinin ardından protokol üyeleri tarafından resim ve Özbek kıyafetleri sergisinin açılışı yapıldı. DPÜ Müzeler Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada söz konusu serginin 25 Kasım'a kadar sanatseverleri beklediği kaydedildi.

Açılış töreninin ardından Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak başkanlığındaki Özbek sanatçılar heyeti, Kütahya Valisi Musa Işın'ı makamında ziyaret etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2024, Pazartesi / 562 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler