DPÜ’de Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Valiliği himayelerinde düzenlenen Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk başlıklı sergi ve panele ev sahipliği yaptı.

DPÜ’de Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk başlıklı etkinlikler düzenlendi.

Güzel Sanatlar Fakültemizin Zafer Sergi Salonu’nda düzenlenen etkinliğin sergi bölümüne Kütahya Valisi Musa Işın, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Adli Yargı İlk Derece Mahkemesi Adalet Komisyonu Başkanı Savaş Tek, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Macaristan Ankara Büyükelçisi Mátis Viktor, Kültür ve Turizm İl Müdürü Zekeriya Ünal, Macaristan Kütahya Fahri Konsolosu İsmet Güral, serginin küratörü Kemal Orta, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya il protokolü ve Macaristan Büyükelçiliğinden temsilcilere katılımlarından dolayı teşekkür ederek dost ve kardeş Macar halkının kültürel yaşamından izler taşıyan bu etkinliğe Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliği yapmasından üniversitemiz adına gurur ve mutluluk duyduğunu ifade etti. Rektörümüzün ardından katılımcılara hitap eden Büyükelçi Mátis Viktor ve Vali Musa Işın, Macar kültürünü tanıtan bu etkinliğe Macaristan'ın liderlerinden Lajos Kossuth'a ev sahipliği yapmış Kütahya'da düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti ifadelerini kullandı.

Protokol konuşmalarının ardından Macar kültürünün çağdaş öğelerinden izler taşıyan ve 5 ayrı sanatçının 33 ayrı eserinden oluşan Sınırların Ötesinde Macar Çağdaş Sanatına Bir Yolculuk başlıklı serginin açılışı gerçekleştirildi. Bilim, teknoloji, matematik ve sanatın iç içe olduğu eserlerin yer aldığı serginin 3 Mayıs’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacağı ifade edildi.

Serginin ardından Ahmet Yakupoğlu Amfisi'nde etkinliğin panel bölümü gerçekleştirildi. Moderatörlüğünü Kemal Orta'nın üstlendiği ve Macar sanatçılar Frigyes König ve Istvan Orosz konuşmacı olarak yer aldığı panelde, Macar kültürünün geçmişten bugüne yolculuğunu ve Türk kültürüyle benzerlik gösteren yönlerini verdikleri örneklerle katılımcılara aktardılar.

Etkinlik, düzenlenen plaket töreninin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 16 Nisan 2024, Salı / 538 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler