DPÜ’de Animasyon Üzerine Söyleşi Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde Rafadan Tayfa Film Yönetmeni İsmail Fidan’ın konuşmacı olarak katıldığı Açılış Dersi ve Animasyon Üzerine Söyleşi etkinliği düzenlendi.

DPÜ GSF'de Açılış Dersi ve Animasyon Üzerine Söyleşi etkinliği gerçekleşti.

GSF Ahmet Yakupoğlu Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinliğe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültemizin açılış dersi etkinliğinin çok önemli bir söyleşiyle açıldığını kaydederek, konuğumuz İsmail Fidan'ın aktaracağı deneyimlerle öğrencilerimizin büyük bir kazanım elde edeceğini söyledi.

Katılımcılara deneyimlerini aktararak animatörlük kariyeri üzerine bilgiler veren Rafadan Tayfa Film Yönetmeni İsmail Fidan, animasyonun her yaştan izleyiciye hitap etmesiyle evrensel bir yönü olduğunu ifade etti. Rafadan Tayfa'nın Türkiye'de yerli ve yabancı en çok izlenen animasyon olduğunu kaydeden ve yapımın Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere birçok ülkeden istendiğini söyleyen İsmail Fidan, "Rafadan Tafya ülke sınırlarını aşan bir iş oldu. Bunda en büyük başarının bu filmin Türkiye'de en çok izlenen animasyon serisi olmasının büyük etkisi var. Çünkü yerelde var olmayan bir işin küresel ölçekte kabul görmesi çok da mümkün değil" dedi. Rafadan Tayfa'nın karakter tasarımı, seslendirme ve senaryo yazımının büyük bir ekip çalışması olduğunu ifade eden Fidan, sektördeki kariyer olanakları hakkında öğrencilerimizi bilgilendirdi.

Rafadan Tayfa'nın tanıtım videosunun ardından soru-cevap bölümünün yapıldığı etkinlik, toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 21 Ekim 2024, Pazartesi / 184 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler