DPÜ’de Peygamberimiz ve Karakter İnşası Konferansı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Tavşanlı Meslek Yüksekokulu ve Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi tarafından ortaklaşa düzenlenen Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’ın konuşmacı olarak katıldığı Peygamberimiz ve Karakter İnşası başlıklı konferans düzenlendi.

DPÜ TUBİF ve Tavşanlı MYO'da Peygamberimiz ve Karakter İnşası konferansı gerçekleşti.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Konferans Salonu'nda gerçekleşen etkinliğe konuşmacı olarak katılan Kütahya İl Müftüsü Dr. İrfan Açık’ın yanı sıra Tavşanlı Kaymakamı Hayrettin Baskın, Tavşanlı İlçe Müftüsü Mevlüt Hakan Asan, Tavşanlı Müftülüğü Şube Müdürleri, Tavşanlı MYO Müdürümüz Prof. Dr. İsmet Çelik, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Tavşanlı MYO Müdürü Prof. Dr. İsmet Çelik açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Konuşmadan sonra Dr. Açık Peygamberimizin sahip olduğu güvenilirlik ve ahlak konularını anlatarak, onun tüm insanlığı imana ve güzel ahlaka çağrısından, ibadete ve kurtuluşa davetinden, birliğe ve kardeşliğe yönlendirmesinden, iyiliğe ve takvaya çağrısından örnekler vererek açıkladı. Kelime anlamı doğru yolu gösterme olan 'irşat' kelimesinin Peygamberimizin yaşamı, sünnetleri ve hadisleri ile anlam kazandığını, gençlerin bu ahlaki değerleri günlük yaşamlarına uygun şekilde yaşamaları sonucunda daha doğru ve ahlakli karakterlere sahip olacaklarını söyledi. 

Etkinlik toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü - 18 Ekim 2024, Cuma / 235 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı meslek yüksekokulu, dpü tavşanlı uygulamalı bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler