DPÜ’nün Rektörlük Koltuğu 23 Nisan’da Çocuklara Devredildi

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, koltuğunu Yağmur Ünal ve Mustafa Kutay Aday’a devretti.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlük koltuğuna 23 Nisan'da Yağmur Ünal ve Mustafa Kutay Aday oturdu.

Rektörlük makamında düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, rektörlük makamını teslim alan Yağmur Ünal ve Mustafa Kutay Aday, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, Rektör Danışmanımız Doç. Dr. Erdal Aday, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Doç. Dr. Gökhan Kuzucanlı, Genel Sekreter Yardımcımız Murat Tekeli, Özel Kalem Müdürümüz Öğr. Gör. Mustafa Çağrı Demir ve davetliler katıldı.

Devir teslim töreni öncesinde bir konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, tüm vatandaşlarımızın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak başladığı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Kıymetli konuklar,

Bugün, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı. “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir!” ilkesinin kabulünün 104. yıl dönümü. Büyük bir coşkuyla kutladığımız bu bayramda çok anlamlı bir etkinlikte bir araya gelmenin ve beraber olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Hepiniz hoş geldiniz.

Ulusal egemenliğimizi kutladığımız bu özel günün 97 yıl önce Türk çocuklarına armağan edilmesi bir o kadar anlamlı bir karardır. Mustafa Kemal Atatürk, sadece günü değil geleceği de düşünen eşsiz bir liderdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin ulusal egemenlik ilkesiyle ilelebet payidar kalabilmesinin ancak gelecek nesillerin koruyuculuğu ile mümkün olacağını bilen Atatürk, çocuklara ve gençlere her zaman büyük bir önem vermiş, onları vatanın umudu, cumhuriyetin bekçileri olarak görmüştür.

Bugün, bu üniversitenin rektörlük koltuğunda Yağmur ve Mustafa Kutay yer alıyor. Onların bugün bu makamda olması Atatürk'ün ve onun yolundan gidenlerin çocuklara duyduğu güvenin ve inancın bir göstergesi. Çocuklarımız, bugün sembolik olarak oturdukları bu makamda gün gelecek ‘cumhuriyetin hizmetkarı’ ünvanıyla yer alacak ve bu ülkenin geleceği için önemli kararlar alacaklar. Onlar, bu milletin gururlu evlatlarıdır. Atatürk'ün izinden giderek, vatanımıza ve milletimize en iyi şekilde hizmet edecek, bu ülkeyi daha da ileriye taşıyacak olanlardır.

Bu vesileyle, siz kıymetli çocuklarımıza ve gençlerimize en içten dileklerimi sunuyorum. Gelecekte sizleri, bu milletin önderleri, bilim insanları, sanatçıları ve doktorları olarak görmeyi umuyorum. Hepinize başarılar diliyor, tüm katılımcılara saygılarımı sunuyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından devir teslim töreni yapılarak Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörlüğü makamına Yağmur Ünal ve Mustafa Kutay Aday oturdu.

Tören, Rektörümüzün Ünal ve Aday'a hediye sunmasının ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Nisan 2024, Salı / 1272 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı,

Bu Kategorideki Diğer Haberler