DPÜ’de Akademik Teşvik Ödül Törenleri Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin (DPÜ) 2023 yılı sonuçlarına göre gerçekleştirilen akademik teşvik ödül törenleri, dört ayrı akademik birim için düzenlenen etkinliklerle başladı.

Kütaha Dumlupınar Üniversitesinde akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenler için ödül törenleri düzenlendi.

Akademik Teşvik Düzenleme, Denetleme ve İtiraz Komisyonunun 2023 yılı Akademik Teşvik Ödeneği sonuçlarının açıklamasıyla, Üniversitede akademik teşvik almaya hak kazanan akademisyenler için gerçekleştirilen etkinliklerin ilk gününde Eğitim, Mimarlık ve Spor Bilimleri fakülteleri ve Kütahya Güzel Sanatlar Meslek Yüksekokulu için tören düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenlerde ilk sözü alan dekanlarımız, akademik teşvik alan ve akademik yükselmeye hak kazanan öğretim üyelerini tebrik ettikten sonra sözü Rektörümüze bırakttı.

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, törenlerde yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana en çok üzerinde durduğumuz konu akademik üretimde kalite konusuydu. 

Yapılan değerlendirmede başarılı olan akademisyenlerimize bu gayreti gösteren tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu listede olmayan akademisyenlerimizin gelecek yıl bu listede olmalarını yürekten diliyorum. Bizim bir sonraki hedefimiz, üniversitemizi uluslararası sıralamalarda üniversitemizi daha üst sıralara taşımak olacak. Sizlere bu yolda her türlü desteği vermeye devam edeceğiz.

Bugünlerde akademik dünyada öne çıkan Amerika Birleşik Devletleri'ndeki üniversitelerde Filistin protestolarına değinmek istiyorum. Burada eylem yapan öğrenciler ve akademisyenler vicdan sahibi kimselerdir. Bu akademisyenler gelecek yıl sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini bile bile, bu öğrenciler, ABD'deki büyük şirketlerin 'mezun olduğunuzda sizi işe almayacağız' tehditlerine rağmen vicdanlarının sesini dinledikleri için polis şiddetine ve tehditlere katlanıyorlar.

Onlar kadar vicdanlı olduğunu kanıtlar şekilde yer almalıyız. Ne mutlu ki akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi bu tepkilerini çekinmeden gösterdikleri için teşekkür ediyorum. ABD'deki polis şiddetini protesto ediyorum, kınıyorum. Orada bu şiddete direnen ve vicdanları kararmamış öğrenci ve akademisyenlerin yanında olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Rabindranath Tagore, "Her yeni doğan çocuk Tanrının insanlardan ümidini kesmediğinin göstergesidir" der. Ben de her yeni doğan güneşi, Tanrı'nın bağımsız bir Filistin devletinin kurulacağına olan müjdesinin bir göstergesi olarak görüyorum. Sizleri saygıyla selamlıyorum.

Rektörümüzün konuşmasının ardından ödül almaya hak kazanan akademisyenlerimiz, ödüllerini Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın elinden aldı.

Törenler toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mayıs 2024, Perşembe / 633 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler