NİGDEP Eğitimleri DPÜ’de Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu ile Zafer Kalkınma Ajansı arasındaki protokolle başlatılan Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi (NİGDEP) eğitimleri, Üniversitemizin Sürekli Eğitim Merkezi’nde başladı.

DPÜ, NİGDEP eğitimlerine ev sahipliği yapıyor.

Üniversitemiz ile Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Kütahya Çalışma ve İş Kurumu ve Zafer Kalkınma Ajansı arasında imzalanan protokolle hayata geçen Nitelikli İş Gücü Geliştirme ve Destekleme Projesi (NİGDEP) kapsamında ilk ders Sürekli Eğitim Merkezimizde verildi. Beceri temelli bir yaklaşımla iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına uygun ‘nitelikli iş gücü - iş’ eşleşmesine destek sunmayı hedefleyen NİGDEP’in eğitimleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman ve DPÜSEM Müdürümüz Doç. Dr. Uğur Dağdeviren’in verdiği dersle başladı. 

Açılış dersinde bir konuşma yapan Prof. Dr. Ayhan Kahraman,  kursiyerlerin nitelikli iş gücünün bir parçası olmasının Kütahya ekonomisine çok ciddi katkıları olacağını belirterek söz konusu proje kapsamında verilecek eğitimlerde her ayrıntının hesap edildiğini ve katılımcıların proje sonunda donanımlı bireyler olacak ayrılacaklarını ifade etti.

Proje ile ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Kütahya’nın dört büyük kurumunun iş birliğinde hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomisine katkı sunacak bu eğitimler Temmuz ayına kadar devam edecek. Katılımcıları toplamda 120’şer saat olarak hazırlanan Dış Ticaret ile Yeni Nesil Satış ve Pazarlama konularında donanımlı bireyler olarak yetiştireceğiz ve böylece eğitimleri başarıyla tamamlayanların iş hayatına katılımını kolaylaştıracağız” dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Mayıs 2024, Pazartesi / 332 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü sürekli eğitim merkezi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler