DPÜ’de OSB Firmaları Ar-Ge Buluşması

Kütahya’daki organize sanayi bölgelerinin önde gelen firmaları, Üniversitemizde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak başkanlığındaki toplantıda bir araya geldi.

Kütahya'daki OSB firmaları Ar-Ge toplantılarını üniversitemizde yaptı.

Rektörlüğümüzdeki Senato Toplantı Salonu'nda düzenlenen ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın başkanlığını üstlendiği toplantıya Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Özer Aydın, DPÜ İLTEM Müdürü Prof. Dr. Güray Kaya, DPÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Durmuş Özdemir, Kütahya ve 30 Ağustos Organize Sanayi Bölgeleri'nin önde gelen firmalarından Ar-Ge birimi müdürleri katıldı.

Toplantıda Üniversite ve Sanayi iş birliği, kurumlar arası ortak çalışma projeleri, Ar-Ge ve tasarım merkezlerinin üniversiteden beklentileri, arttırılması ve desteklenmesi planlanan Ar-Ge projeleri, firmaların analiz ve testler için İLTEM laboratuvarlarını kullanabilecekleri alanlar, lisansüstü araştırmacıların sayısının artması ve araştırmacılara patent desteği konularında görüş alış verişinde bulunuldu.

Toplantı sonunda Ar-Ge buluşmalarının belirli aralıklarla yapılması ve yaşanan gelişmelerin değerlendirilmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mart 2024, Cumartesi / 1126 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler