DPÜ ve KSBÜ’den Organ Bağışı Temalı Sergi

DPÜ ve KSBÜ iş birliğiyle 3-9 Kasım Dünya Organ Bağışı Haftası kapsamında, KSBÜ Tıp Fakültesi Dekanlık binasında organ bağışı konulu afiş sergisi açıldı.

DPÜ ve KSBÜ ortaklığında Dünya Organ Bağışı Haftası temalı sergi açıldı.

KSBÜ Tıp Fakültesi Fuaye Alanı'nda kurulan ve düzenlenen uluslararası yarışmadaki en başarılı 30 eserin sergilendiği etkinliğe, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin'in sergi hakkında bilgi vermesiyle başlayan etkinlikte protokol üyeleri tarafından konuşmalar yapıldı.

"TÜRKİYE ORGAN NAKLİNDE ÇOK BAŞARILI"

Prof. Dr. Ahmet Tekin yaptığı konuşmada, Türkiye'nin organ nakli konusunda, özellikle karaciğer nakli konusunda, uluslararası alanda başarı sıralamasında en önde yer aldığını ifade ederek sergi çalışmaları gibi toplumsal alanda farkındalık oluşturan bu tarz etkinlikleri önemsediklerini vurguladı. Rektör Tekin, konuşmasının devamında bir tarafta insanları yaşatmak için büyük çaba sarf edenler olduğunu belirtirken bir diğer tarafta ise İsrail'in devlet terörü dolayısıyla binlerce masum canın öldüğünü hatırlattı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK SANAT VE SAĞLIĞIN ÖNEMİNDEN BAHSETTİ

Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, sanat ve sağlığın birleştiği noktalardan bahsederek bu tarz etkinliklerin Kütahya için büyük önem arz ettiğini ifade etti. Kızıltoprak ayrıca tarihsel bağlamda sanat değerlendirmesi yaptı. Rektörümüz ayrıca savaşın ortasındaki insanlara ve onlara en zor koşullarda dahi hayat vermeye çalışan sağlık çalışanlarına sabır, sebat ve huzur diledi.

"İNSANLARIN EN HAYIRLISI İNSANLARA FAYDALI OLANLARDIR"

Prof. Dr. Alim Işık ise organların fonksiyonunun öneminden bahsederek sanatın bu konuda sağladığı bilinçlendirme desteği hakkında konuşma yaptı. Işık, ayrıca "İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanlardır. İnsanlara zor zamanlarında destek olmak çok değerlidir" diyerek sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

Programın sonunda Gazze'deki insanlık zulmüne karşı mesaj veren pankart açıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Kasım 2023, Salı / 497 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, kütahya sağlık bilimleri üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler