DPÜ’den İnsanlığın Gözyaşı Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi

Kütahya Valiliği ve DPÜ iş birliğiyle hazırlanan İnsanlığın Gözyaşı-Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi, Kütahya Valisi Musa Işın, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak ve KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin ve protokolün katılımıyla Kütahya Valiliği önünde ziyarete açıldı.

Kütahya Valiliği ve DPÜ iş birliğiyle hazırlanan İnsanlığın Gözyaşı-Filistin İçin Çağrılı Afiş Sergisi Kütahya Valiliği önünde ziyarete açıldı.

Sergiye Kütahya Valisi Musa Işın, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, KSBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Tekin'in yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

Serginin açılış konuşmasını gerçekleştiren Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin şunları söyledi:

Çok zor bir süreç geçiriyoruz. İçimiz kan ağlıyor. Dua etmekten başka bir şey yapamıyoruz. Biz biliyoruz ki Allah Kuran’ı Kerim’de Yahudilerin lanetlendiği bir toplum olduğunu biliyoruz. Bizler ülkemizde çok rahat bir ortamda yaşıyoruz. Yanı başımızda su dahi bulamayan kardeşlerimiz var. Bu sergiyi açmamıza destek veren Vali Musa Işın’a, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

Prof. Dr. Mercin'in ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Hepinizi bu anlamlı etkinliğe katıldığınız için saygıyla selamlıyorum. Bu sanat faaliyeti birçok bakımdan çok önemli. Biz Türkler bu coğrafyada adaletin ve insan haklarının sesi olduk. Bu kutsal topraklar bize çok şey öğretti. Bu toprakları terk ederken aziz ordumuzun kahraman Mehmetçiği Gazze’de savaş verdi. Biz bu yapılan zulme sesimiz çıktığı kadar, gücümüz yettiği kadar karşı çıkacağız. Kudüs’e barış geleceğine inanıyorum. Değerli katkıları için tüm sanatçılara, sanat faaliyetine rehberlik eden Vali Musa Işın’a teşekkür ediyorum. 

Kütahya Valisi Muşa Işın ise "Değerli protokol kıymetli konuklar hepinizi saygıyla selamlıyorum. Söylenecek söz yok, hepimiz mazlum bir halkın nasıl katledildiğini görmekteyiz. Maalesef bizim medeni dediğimiz toplumların gözleri önünde mazlum insanlar yok edilmek isteniyor. Bizler dua ederek destek vermeye çalışıyoruz. Allah bu zulmü yapanlara bu dünyada ve ahirette dünya yüzü göstermesin. Allah onlarla beraber olsun diyorum. Bu sergide emeği olan herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Etkinlik serginin gezilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 06 Kasım 2023, Pazartesi / 765 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler