DPÜ’de Köyde Öğretmen Olmayı Konuşuyoruz Etkinliği

DPÜ Eğitim Fakültesi, KODA Köye İlk Adım Saha Koordinatörü Öykü Kocaman’ın konuşmacı olarak katıldığı Köyde Öğretmen Olmayı Konuşuyoruz etkinliğine ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de Köyde Öğretmen Olmayı Konuşuyoruz konulu konferans düzenlendi.

Eğitim Fakültesi Mehmet Akif Ersoy Konferans salonunda düzenlenen, Köye İlk Adım Saha Koordinatörü Öykü Kocaman'ın konuşmacı olarak katıldığı etkinliğine Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, dekan yardımcılarımız Doç. Dr. Murat Bartan ve Dr. Öğr. Üyesi Handan Kılıç Şahin, personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

KODA'nın 2016'da öğretmenlerin dayanışmasını sağlamak ve sorunları giderme aşamasında birlik olması ihtiyacından ortaya çıktığını belirten Öykü Kocaman, öğretmenlerin mezun olmadan önce köy okullarını tanıyabilecekleri bir program olmasının iş hayatına daha kolay adapte olabilmesine destek sağlayacağını dile getirerek proje kapsamında eğitim fakültesinde öğrenim gören sınıf öğretmenliği öğrencilerine hem teorik dersler verildiğini hem de köy okullarında uygulamalı etkinlikler yaptıklarını belirtti.

Kocaman konuşmasının devamında "Köy okulları emek isteyen eğitim kurumları. Türkiye'deki her 3 okuldan birin kırsal mahallede yer alıyor. KODA köy okullarındaki öğrencilerin daha verimli eğitim alabilmesi için çalışıyoruz. Alınan eğitimlerde öğretmenlerin çok etkileyici ve önemli bir etken olduğunu söyleyebiliriz. KODA'nın kurulmasındaki temel faktörlerden biri öğretmen dayanışmasını sağlamak ve sorunları giderme aşamasında birlik olmayı sağlamaktı. Öğretmenleri güçlendirmeye ve ailelere yönelik çalışmalar yapıyoruz. Öğretmenlerin daha nitelikli eğitim verebilmesi ve öğrencilerin daha etkin bir şekilde eğitim alabilmesi için çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda sizlerle bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduk" ifadelerini kullandı.

Konferans, öğrencilerimizle ile yapılan soru cevap bölümünün ardından sona erdi.

Etkinliğe ilişkin bir tebrik mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Türk eğitim sistemindeki gereksinimlerini takip etme, bunlarla ilgili farkındalık yaratma ve çözümler üretme konusunda çalışmalarımız devam edecek. Bu kapsamda köy okullarında öğretmen olma konusunu gündeme getiren Eğitim Fakültemize ve konuğumuz Öykü Kocaman'a teşekkür ediyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Mayıs 2024, Salı / 199 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü eğitim fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler