DPÜ’de Mezuniyet Coşkusu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Etkinlikleri kapsamında Evliya Çelebi Yerleşkemizde fakültelere özel ve genel mezuniyet töreni düzenlendi.

DPÜ'de 2023-24 akademik yılı genel mezuniyet töreni düzenlendi.

Etkinliklerin üçüncü ve son gününde Eğitim, Fen Edebiyat, Güzel Sanatlar, İktisadi ve İdari Bilimler, İslami İlimler, Mimarlık, Mühendislik ve Spor Bilimleri fakültelerimiz için düzenlenen mezuniyet törenlerinin ardından Evliya Çelebi Yerleşkemizde Genel Mezuniyet Töreni düzenlendi.

Tırmanma Duvarı önünde düzenlenen törene Vali Vekili Aydın Börü, Hava Er Eğt. Tugay ve Garnizon Komutanı Hv. Tuğg. Mustafa Baş, Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, İl Emniyet Müdürü Hakan Sıralı, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Murat Kırbaç, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Mustafa Önsay, İş İnsanı Nafi Güral ve ailesi, dekanlarımız, müdürlerimiz, il protokol üyeleri, akademik ve idari personelimiz ile mezun adaylarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törende Eğitim Fakültemizin Türkçe Öğretmenliği öğrencisi Murat Seyman, mezun adaylarımız adına bir konuşma yaptı.

PROF. DR. KIZILTOPRAK: ÜNİVERSİTEMİZ ÇOK DEĞERLİ BİR İSME SAHİP

Protokol konuşmaları sırasında katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şu ifadeleri kullandı:

Değerli protokol üyeleri, sevgili öğrencilerim, kıymetli velilerimiz, değerli basın mensupları, 2023-2024 Mezuniyet Törenimize hoş geldiniz. Sevinçler paylaşıldıkça artar, üzüntüler ise paylaşıldıkça azalır. Siz değerli mezunlarımızın bu mutlu gününe ortak olmak ve sizlere hitap etmekten büyük onur duyuyorum.

Adını Dumlupınar Zaferi'nden alan Üniversitemizden mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimize düzenlediğimiz mezuniyet törenine hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Kütahya şehri tarihte iz bırakan çok önemli bir şehir. İsim vermek demek, değer vermek demek. Bizim çok değerli bir ismimiz var. Dumlupınar Zaferi'ne gelene kadar bu toprakları yurt edinen atalarımız büyük başarılara imza attı. Biz Türk milleti olarak tarih sahnesine çıktığımız andan itibaren her zaman hakkın, doğrunun ve adaletin yanında olduk. Şanlı bayrağımızın altına sığınan aziz Türk milleti yanında diğer bütün halklara da adalet ve hukuk dairesi içinde bir yönetim sergiledik. 

"KÜTAHYA DUMLUPINAR ÜNİVERSİTESİNİN ADINI VE İTİBARINI TEMSİL ETMEYE BAŞLIYORSUNUZ"

Adını Dumlupınar Zaferi'nden alan üniversitemiz derin bir geçmişe sahiptir. Bu üniversite adıyla, kampüsündeki binalarıyla ve mimarisi ile cumhuriyetin başarısıdır. Bu şehir, Evliya Çelebi'nin şehridir ve bu şehir sanatın, musikinin, kültürün ve felsefenin mevlevilik düşüncesinin merkezi olan bir şehirdir. Böylesine anlamlı bir geçmişe, böylesine değerli bir isme sahip olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesini tercih ettiğiniz için sizleri gönülden alkışlıyorum, sizlere şükranlarımı ifade ediyorum. Bugün mezun olmaya hak kazanan öğrencilerimiz, bundan sonra üniversitemizin kapıları ve bütün imkânları size açık olacaktır.

Sevgili velilerimiz, bize emanet ettiğiniz öğrencilerimizi çok değerli bir eğitimden sonra mezun etmiş bulunuyoruz ve evlatlarınızı sizlere tekrar emanet ediyoruz. Evlatlarımızın bundan sonraki hayatlarında başarılı, sağlıklı ve mutlu olmaları için elinizden gelen desteği esirgemeyeceğinizden eminiz. Kıymetli mezunlarımız bugün mezun olarak çok büyük bir vazifenin sorumluluğunu omuzlarınıza alıyorsunuz. Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin adını ve itibarını temsil etmeye başlıyorsunuz.

"BİZ YURDUMUZDA SULH İSTEDİĞİMİZ GİBİ BÖLGEMİZDE DE SULH İSTİYORUZ"

Bugün ne yazık ki, Filistin mezun veremiyor. Eğer 100 yıl önce bu topraklarda istiklalimize kasteden düşmanlara dersini vermemiş olsaydık bizim de milletimiz açlık içinde kıvranacaktı. Bir düşünürümüz diyor ki, çaresizlik içinde gözyaşı dökenler, kimsesiz yetim çocuklar gibidir. Maalesef bazı Orta Doğu ülkeleri ve özellikle Filistin, 100 yıldır kimsesiz çocuklar gibi gözyaşı döküyor. Bu gözyaşının son bulması için biz akademik çalışmalarımızı, akademik görüşlerimizi büyük bir cesaretle ifade ediyoruz. Öğrencilerimiz, sanatçılarımız ve sanat alanındaki değerli akademisyen arkadaşlarımız eserleri ile bu haksızlığın ve gözyaşının durmasına gayret ediyor. Biz her zaman Türk milleti olarak mazlum halkların yanında olduk ve bu halkların istiklalini kazanması için gayret ettik, destek verdik. Biz yurdumuzda sulh istediğimiz gibi bölgemizde de sulh istiyoruz. Filistinli bebeklerin gözyaşı dinsin istiyoruz. Filistin'de haksızlığa, insan haklarının ihlal edilmesine bir son verilsin istiyoruz.

Tüm mezunlarımıza bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyorum. Yolunuz ve bahtınız açık, istikbaliniz parlak olsun.

BAŞKAN KAHVECİ: TÜM ÖĞRENCİLERİMİZİ KUTLUYORUM

Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Eyüp Kahveci düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Değerli protokol üyelerimiz, kıymetli velilerimiz, değerli misafirlerimiz ve sevgili öğrencilerimiz; hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Mezuniyet töreninin hayırlara vesile olmasını diliyor, bu uzun ve zorlu eğitim sürecini tamamlayarak mezun olan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bugün sadece eğitim hayatınızın bitişi değil aynı zamanda yeni hayatınızın başlangıcıdır. Unutmayın ki eğitim ve gelişim hayat boyu devam eden bir süreçtir. Bu değerli kurumda kazandığınız bilgi, beceri ve değerlerle önünüze açılan tüm yollarda büyük bir kararlılıkla yürüyeceğinize, aynı zamanda daima topluma faydalı ve duyarlı bireyler olacağınıza yürekten inanıyorum. Başarıyla mezun olan tüm öğrencilerimizi en içten dileklerimle kutluyor her şeyin gönlünüzce olmasını temenni ediyorum.

VALİ VEKİLİ BÖRÜ: SİZLERİ KÜTAHYA'DA MİSAFİR ETMEKTEN ONUR DUYDUK

Vali Vekili Aydın Börü ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

Kıymetli aileler ve sevgili mezunlar, bugün burada Kütahya Dumlupınar Üniversitesi mezuniyet töreninde öğrencilerimizin bu mutlu gününe ortak olmaktan dolayı duyduğum mutluluğu ifade ederek sözlerime başlamak istiyorum. Sevgili mezunlarımız, bugün uzun ve zorlu bir yolculuğun sonuna geldiniz, yıllar süren emek çaba özveri sonucunda bugün buradasınız. Eğitim hayatınızdaki en önemli dönüm noktalarından olan üniversite eğitiminizi başarıyla tamamladınız Bizler, sizleri Kütahya’da misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Bundan sonra manevi değerlere bağlı, evrensel demokratik ilkelere sahip, Cumhuriyet değerleri ile donanmış bireyler olarak toplumda yerinizi alacaksınız. Sizlere her zaman destek olan ve sizlere inanarak bu yolda yürümenize yardımcı olan kıymetli ailelerinize teşekkür etmek istiyorum. Bundan sonraki hayatınızda cesur olun, hayal edin ve hayallerinizin peşinden gidin.

NAFİ GÜRAL'A FAHRİ DOKTORA ÜNVANI

Protokol konuşmalarının ardından farklı alanlardaki pek çok yatırımıyla işsizliğin önlenmesine katkı sağlaması, ülkemizin tanınırlığındaki ve Kütahya'nın tanıtımındaki önemli rolü, bilimin gelişmesi ve bilim insanlarının yetişmesindeki destek ve çabalarından dolayı İş İnsanı Nafi Güral'a Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak tarafından fahri doktora ünvanı takdim edildi.

Daha sonra fakülte birincilerimiz sahneye davet edilerek protokol üyeleri tarafından kendilerine ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından öğrencilerimiz sahne önüne davet edildi. Mezuniyet coşkusunun zirve yaptığı anlarda başlayan geri sayımın ardından öğrencilerimiz, mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 12 Haziran 2024, Çarşamba / 2238 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü islami ilimler fakültesi, dpü kütahya teknik bilimler meslek yüksekokulu, dpü mühendislik fakültesi, dpü kütahya güzel sanatlar meslek yüksekokulu, dpü eğitim fakültesi, dpü kütahya sosyal bilimler meslek yüksekokulu, dpü spor bilimleri fakültesi, dpü mimarlık fakültesi, dpü iktisadi ve idari bilimler fakültesi, dpü kütahya uygulamalı bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler