DPÜ’de Mezuniyet Törenleri Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Törenleri ilçelerimizde yer alan birimlerimizin düzenlediği törenlerle başladı.

DPÜ, 2023-24 Mezuniyet Törenleri başladı.

Altıntaş, Dumlupınar, Pazarlar, Şaphane ve Gediz Meslek Yüksekokullarımızda düzenlenen törenlere, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, kaymakamlar ve ilçe belediye başkanları, MYO Müdürlerimiz, akademik ve idari personelimiz ile mezun adaylarımız ve aileleri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan törenlerde gerçekleştirilen protokol konuşmaları sırasında katılımcılara hitap eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şu ifadeleri kullandı:

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Türk tarihindeki en önemli zaferlerden birinin adı olan çok önemli bir ismi taşıyoruz. Bu topraklar sancağın düşmediği, Türklerin bağımsızlık aşkının tüm dünyaya haykırıldığı topraklar. Buradan mezun olan öğrencilerimizin de gittikleri yerde bu ismin şanına yakışır şekilde çalışmalarını ve bu ismi taşımanın gururunu hissetmelerini istiyorum. 

Kıymetli aileler, bugün sizin için mutluluk ve heyecan günü. Evlatlarınızı bir süreliğine bize emanet etmiştiniz. Şimdi evlatlarınızı yetişmiş insanlar olarak bu üniversiteden mezun ediyor ve sizlere yeniden teslim ediyoruz. Sizlere ve öğrencilerimize kapılarımız her zaman açıktır. Biz büyük bir aileyiz. Bugünkü mezunlarımız artık bizim meslektaşlarımız ve bu ülkeye hizmet etmeye hazır bireylerdir.

Ayrıca bugün Filistin'de yaşananlar başta olmak üzere dünyanın başka yerlerinde devam eden insanlık suçlarının son bulmasını diliyorum.

Değerli öğrencilerim, Yol sizindir. Yarınlar sizindir. Yolunuz açık olsun. Mezuniyetiniz kutlu olsun!

Protokol konuşmalarının ardından akademik birimlerimizin okul düzeyinde ve bölümlerinde dereceye giren öğrencilerine ödülleri verildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından öğrencilerimiz mezuniyetlerini kep atarak kutladılar.

Üniversitemizdeki mezuniyet törenleri, 11 ve 12 Haziran'da birimlerimizde ve 12 Haziran saat 18.00'de Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki genel mezuniyet töreni ile sürecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Haziran 2024, Pazartesi / 1538 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü altıntaş meslek yüksekokulu, dpü pazarlar meslek yüksekokulu, dpü dumlupınar meslek yüksekokulu, dpü gediz meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler