DPÜ’de Lisansüstü Eğitim ve Akademik Kariyer Söyleşisi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Kariyer ve Mezun Merkezimiz tarafından düzenlenen Lisansüstü Eğitim ve Akademik Kariyer Söyleşisine Fen Edebiyat Fakültemiz ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de Lisansüstü Eğitim ve Akademik Kariyer Söyleşisi düzenlendi.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Salonu'nda Kariyer ve Mezun Merkezimiz (DPÜ KAMER) tarafından düzenlenen etkinliğe Lisansüstü Eğitim Enstitümüzün Müdürü Doç. Dr. Eray Acar ve Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Volkan Çetinkaya, Fen Edebiyat Fakültesi Dekan vekili Prof. Dr. Orhan Murat Kalfa, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Doç. Dr. Eray Acar ve Dr. Öğr. Üyesi Volkan Çetinkaya, öğrencilerin kariyer planlamasındaki yol haritalarından biri olan akademik kariyer hakkında bilgiler verdi. Konuşmacılarımız, öğrencilerin lisansüstü eğitime geçişteki amaçlarının iyi belirlenmesi gerektiğinin üzerinde durarak bu kariyer yolculuğunun zorluklarını, iyi taraflarını ve kendi akademik tecrübelerini aktardı.

Etkinlikte ayrıca lisansüstü programlara başvururken temel koşulların neler olduğuna ve hangi sınavlara girilmesi gerektiğine değinildi. Konuşmacılarımız, öğrencilerin bu koşullara ve lisansüstü eğitim ile ilgili gereksinim duyacakları tüm bilgiye Üniversitemiz Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Mevzuatlarından ulaşabileceklerinin altını çizdi. Bununla birlikte, akademisyenliğin ilk adımı olan araştırma görevlisi ve öğretim görevlisi kadroları için gerekli koşullar üzerinde durularak örnek kadro ilanları incelendi.

Etkinlik, katılımcıların sorularının cevaplanması ve DPÜ KAMER Koordinatörü Öğr. Gör. Bahar Yolvermez’in konuşmacılarımıza teşekkürü ile sona erdi.

Düzenlenen etkinlkle ilgili teşekkür mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "Akademik kariyer yapmayı düşünen öğrencilerimize yönelik bu söyleşinin hem bugünümüz hem de geleceğimiz adına çok faydalı oalcağına inanıyorum. Etkinliği düzenleyen DPÜ KAMER'e ve konuşmacılarımıza teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Haziran 2024, Cumartesi / 844 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler