Ahmet Yakupoğlu Özbek Sanatçılara Tanıtıldı

Kütahya Valisi Musa Işın ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Özbekistan’dan Bahar Nefesi Çalıştayı için şehrimize gelen Özbekistan Sanat Akademisi ve Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsünün temsilcilerine Kütahya’nın değerlerinden Ahmet Yakupoğlu’nun sanatçı yönünün tanıtıldığı etkinliğe katıldı.

Ahmet Yakupoğlu'nun sanatçı kişiliği Özbek sanatçılara tanıtıldı.

DPÜ Müzeler Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Özbekistan'dan Bahar Nefesi Çalıştayı için şehrimize gelen Özbekistan Sanat Akademisi ve Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsünün temsilcileri onuruna Kütahya Valisi Musa Işın tarafından verilen yemeğe, Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak da katıldı.

Yemeğin ardından Ahmet Yakupoğlu Müzesi'ne geçen Vali Musa Işın ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, çalıştayla aynı ismi taşıyan resim ve kıyafet sergisini ziyaret etti. Prof. Dr. Kızıltoprak, Vali Işın'a eserler hakkında bilgi verdi.

Sergi ziyaretinin ardından Ahmet Yakupoğlu'nun evinde düzenlenen musiki dinletisine katılan Vali Işın ve Rektörümüz, Yakupoğlu'nun sanata duyduğu ilgi ve eserleri üzerine konuşmaların yapıldığı ve rahmetli sanatçının dua ve tasavvuf müziğiyle anıldığı geceye katılan Özbekistan Sanat Akademisi ve Özbekistan Ulusal Sanat ve Tasarım Enstitüsü heyetine teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Nisan 2024, Çarşamba / 372 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak,

Bu Kategorideki Diğer Haberler