DPÜ’de Filistin’e Destek Yürüyüşü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın ve öğrencilerimizin katılımıyla Filistin’e Destek Yürüyüşü düzenlendi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Filistin'e destek yürüyüşü düzenlendi.

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kütüphanesi'nden başlayan ve Fen Edebiyat Fakültemizdeki Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'na akdar devam eden yürüyüşe Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Rektör yardımcılarımız Prof. Dr. Mustafa Arif Özgür ve Prof. Dr. Ayhan Kahraman, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Yürüyüşe katılanlar ellerinde İsrail şiddetini protesto eden pankartlar taşıdılar. Fen Edebiyat Fakültemizin önünde bir açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, şunları söyledi:

İnsanlığın vicdanı yine üniversite öğrencilerinin önderliğinde harekete geçti. Amerikanın Columbia Üniversitesinde başlayan bu öğrenci hareketi insanların yeryüzünde barış içinde yaşaması noktasında tertemiz vicdanlarıyla dile getirdikleri ifadeler. Cumhuriyetimizi biz bu topraklarda kurduk. Bu topraklarda çok farklı devletlerin silahlarıyla kurmay aklıyla savaştık ve özgürlüğümüzü kazandık. Yeryüzünde her ulus kendi geleceğini kaderini tayin etmelidir. Kendi topraklarında özgür bir şekilde yaşamalıdır. İnsanların yaşamak için gösterdiği gayrete saygı duyuyoruz. Vietnam savaşının durması tertemiz vicdana sahip öğrencilerin eylemleri sayesinde oldu. Ben umut ediyor ve bekliyorum, vicdan sahibi öğrencilerin harekete geçirdiği binler, on binler, yüz binler bu zulümleri sona erdirecektir. Yeniden bir gün nasıl doğuyorsa Filistin topraklarına da bir gün özgürlük gelecektir. Dünyada insanlık aleyhine işlenen suçların olduğu bütün coğrafyaya bir gün barış gelecektir. Filistin halkı yaşamak istiyor, nefes almak istiyor, varlıklarını ortaya koymak istiyor. Bizler tüm insanlık aleminde barış istiyoruz.

Bazı sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği yürüyüşün ardından Fen Edebiyat Fakültemizde Dr. Lütfü Özşahin tarafından Batı Medeniyetinin Temelleri ve İsrail başlıklı konferans verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Mayıs 2024, Perşembe / 334 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler