DPÜ TUBİF’in Projesi NEET PRO’ya AB Desteği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Tavşanlı Belediyesi iş birliğinde hazırlanan Ne Eğitimde Ne İstihdamda Olan Gençler İçin İşgücü Piyasası Destek Projesi (NEET PRO), Avrupa Birliği (AB) tarafından hibe desteği verilmeye layık görüldü.

DPÜ ve Tavşanlı Belediyesi iş birliğinde hazırlanan NEET PRO projesi (AB) tarafından hibe desteğine layık görüldü.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Harika Özkan'ın teknik destekten sorumlu proje asistanı olarak yer aldığı proje, 1000 proje başvurusu arasından kabul gören 58 projenin içinde ilk beşe girerek büyük bir başarıya imza attı.

Tavşanlı Uygulamalı Bilimler Fakültemizden projeye ilişkin yapılan açıklamada kursiyerlerin, öncelikli olarak herhangi bir sektörde çalışmayan ve eğitim kurumlarında öğrenci statüsü bulunmayan kadın ağırlıklı gençler olacağı belirtildi. Proje kapsamında 15-29 yaş arasındaki gençlerin eğitim faaliyetleri için projeye 372 bin avro destek sağlanacak. Kursiyerlere tekstil alanında eğitim verilecek ve günlük 10 avro harcırah ödemesi yapılacak. Eğitimler tamamlandıktan sonra kursiyerlerin, sertifikalarını alarak hem özel sektörde hem de kamuda istihdam edilmesi hedefleniyor.

Fakültemizin elde ettiği başarıyı değerlendiren Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "NEET PRO, Üniversitemizin uluslararası alanda tanınırlığına katkı sunacak özel bir proje. Projede görev alan akademisyenlerimizi, çalışmalarının ilk beş proje arasında yer almasından dolayı ayrıca tebrik ediyorum. Proje paydaşımız olan Tavşanlı Belediyesine, Başkan Mustafa Güler nezdinde teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Ağustos 2023, Perşembe / 3444 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü tavşanlı uygulamalı bilimler fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler