DPÜ Takımları TEKNOFEST Ankara’da

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin TEKNOFEST takımları, bu yıl ikinci kez düzenlenen festivaldeki yarışmalar için Ankara’daki festival alanında yerini aldı.

DPÜ, Ankara’da düzenlenen TEKNOFEST alanında stant açtı.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan ve Millî Teknoloji Hamlesi vizyonuyla gerçekleştirilen TEKNOFEST’in cumhuriyetimizin 100. yılında düzenlenen ikinci etkinliği, Ankara Etimesgut Havalimanı'nda 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda başladı. DPÜ’nün akademik paydaş sıfatıyla katıldığı TEKNOFEST Ankara’da üniversitemizi 7 akademisyenimiz ve 22 öğrencimiz temsil ediyor.

İstanbul’da düzenlenen bu yılın Nisan-Mayıs döneminde düzenlenen TEKNOFEST 2023’ün İnsansız Hava Aracı (İHA) şampiyonu KARANDA ile Efficiency Challenge İvmelenme kategorisi şampiyonu DUSCART ile TEKNOFEST 2023 İstanbul finalist takımlarımızdan YAZTEM RothDevelopers ödüllerini ve eserlerini ziyaretçilere sergiliyorlar. Aynı zamanda DPÜ TEKNOFEST Topluluğu sosyal medya ekibi de, standımıza gelen ziyaretçilere ödüllü bilgi yarışması ve ödüllü oyunlar düzenleyip hediyeler dağıtarak konukların ilgisini öğrencilerimiz ve üniversitemiz üzerinde tutuyor.

TEKNOFEST Ankara’da üniversitemizi temsil eden Radyo Dumlupınar ise festival alanından canlı gerçekleştirdiği TEKNOFEST Özel yayınlarıyla bürokrat, akademisyen, mühendis, öğrenci ve ziyaretçilerin sesini tüm dünyadaki dinleyenlerine anbean aktarıyor.

30 Ağustos-3 Eylül 2023 tarihleri arasında düzenlenecek olan festivalde dört günde 10 milyon yerli ve yabancı ziyaretçinin ağırlanması bekleniyor.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 31 Ağustos 2023, Perşembe / 1273 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, teknofest ankara,

Bu Kategorideki Diğer Haberler