DPÜ’de Siber Vatan Projesi Sertifika Töreni

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Zafer Kalkınma Ajansı ortaklığıyla düzenlenen Siber Vatan Projesi eğitimlerinin ilkini tamamlayan ve Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi’nde derece elde eden öğrencilerimiz için sertifika göreni gerçekleştirildi.

DPÜ'de Siber Vatan Projesi Sertifika Töreni düzenlendi.

Törene, Kütahya Valisi Ali Çelik, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık, Zafer Kalkınma Ajansı Sekreteri Veli Oğuz, Proje Koordinatörlüğünü sağlayan Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Soydan Serttaş ile Kariyer ve Mezun Merkezi Koordinatörü Öğr. Gör. H. Feyyaz Ebeoğlugil, Zafer Kalkınma Ajansı Planlama ve Bölgesel Koordinasyon Birim Başkanı Hacı Mustafa Tarkan, Yatırım ve Destek Ofisi Koordinatörü Kutlu Eser ve Yeni Kurulacak Siber Güvenlik Topluluğu Danışman Hocası Bilgisayar Mühendisliği Arş. Gör. Emine Deniz ve basın temsilcileri katıldı.

Törende DPÜ ile Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğinde hayata geçirilen Siber Vatan Projesi'nde eğitim alan 45 öğrencimiz ile 13-15 Mayıs'ta Zonguldak'ta yapılan Karadeniz Siber Güvenlik Zirvesi'nde, Siber Güvenlik CTF (Capture the Flag – Bayrağı Yakala) Yarışması'nda ilk 3 sırayı Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerimiz ve aynı zirvenin Startup Weekend etkinliğine Zafer Kalkınma Ajansı iş birliğiyle katılan ve 4. olarak Mansiyon Ödülü’nü kazanan DPUSEC takımlarımız ödüllendirildi.

GENEL SEKRETER OĞUZ: ÖĞRENCİLERİMİZİ TEBRİK EDİYORUM

Törende konuşan Zafer Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Veli Oğuz şunları söyledi:

Günümüz çağında siber teknoloji çok önem arz ediyor. Dijitalleşmenin böylesine arttığı bir ortamda iyi niyetli siber güvenlik uzmanlarının yetiştirilmesi de bir devlet politikası haline geldi. Bu anlamda sizler çok değerli ve kıymetlisiniz. Ben ümit ediyorum ki, bu 3 etaplı eğitim sonunda sizler ya kendi işinizi kuracaksınız ve yanınızda istihdam olanağı sağlayacaksınız ya da şirketlerde veya devlet kurumlarında çalışma imkanı bulacaksınız. Bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimize desteklerini esirgemeyen Sayın Rektörümüze ve siz kıymetli öğrencilerimize teşekkür ediyorum ve saygıyla sizleri selamlıyorum.

PROF. DR. UYSAL: SİBER VATAN PROJESİ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Genel Sekreter Oğuz'un ardından konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal düşüncelerini şu sözlerle ifade etti:

Çok anlamlı bir etkinlik için buradayız. Öncelikle Siber Vatan Projesinde gösterdiğiniz gayret ve başarıdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Sizin başarınız bizleri çok mutlu etti ve gayrete getirdi. Bilgisayar mühendisliği bölümümüze uyumlu olarak Yazılım Mühendisliği bölümünü de bu yıl açıyoruz ve öğrenci alıyoruz. Biri siber güvenlikle ilgili olmak üzere iki tane de bilgisayar atölyesi açacağız. Sizlere daha geniş imkânlar sunacağız ve sizlerle DPÜ’yü bu alanda daha ileri taşıyacağız. Her zaman kötülükleri defetmek iyilik yapmaktan daha önemlidir. Sizler siber güvenlik çalışıyorsunuz ve tüm dijital işlere kötü amaçlı saldırıları bertaraf etmek için uğraşıyorsunuz. Dijital tüm iyi işleri korumak ve sürdürmek için sizlere çok ihtiyaç var. Bu projeye katkı sağlayan ve emek harcayan herkese ve özellikle siz değerli öğrencilerime teşekkür ediyorum.

VALİ ÇELİK: BU ÇAĞDA BİLGİYİ EN AKTİF KULLANANLAR ÖNE ÇIKACAK

Törende katılımcılara hitap eden Kütahya Valisi Ali Çelik şunları söyledi:

Dünyanın hızla değiştiği bilginin hızla yayıldığı bu çağda bilgiye ulaşmanın değil de bilgiyi kullanmanın önemli olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Dijital ortamı net olarak algılamanın yolu bugün karşımıza çıkan sosyal medya platformlarıdır. Böylesine bir çağda bilgiyi en aktif kullanan koruyan ve geliştiren insanlar ülkeleriyle birlikte öne çıkacak. Bunun bir parçası sizlerin olması hem sizler hem de devletimiz ve milletimiz adına bir şanstır.

Bir yola girmişsiniz. Gençler olarak bir yol seçmenin ve en iyisi olma hedefi koymak çok değerlidir. Daha da değerli olan bu işin en iyisi olarak tanımlanabiliyor olmanızdır. Bu bağlamda sizlerin girdiğiniz yolda hedefe başarıya odaklanmanızı ben milletimiz adına sizlerden rica ediyorum. Sizin alanınızda değişim çok hızlı bu yüzden sizin bu hızı yakalamak hatta bir adım önde olmanız devletimiz ve milletimiz için çok önemlidir. Başarılarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Sizlere ihtiyacımız var zamanınızı bu işe odaklamanızı rica ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri öğrencilerimize sertifikalarını sundu ve başarılarının devamını diledi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 24 Mayıs 2022, Salı / 2331 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler