DPÜ’de Müdafaa-i Milli Teşkilatından TBMM’ye Uzanan Yol Konuşuldu

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Prof. Dr. Selma Yel’in konuşmacı olarak katıldığı Müdafaa-i Millî Teşkilatlanmasından TBMM’nin Doğuşuna Uzanan Yol başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de Müdafaa-i Millî Teşkilatlanmasından TBMM'nin Doğuşuna Uzanan Yol Konferansı düzenlendi.

FEF Germiyanoğlu Yakup Bey Konferans Salonu'nda Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi düzenlenen etkinliğe Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Yel'in yanı sıra Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma Merkezi Müdürümüz Prof. Dr. Altay Tayfun Özcan, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Arif Kolay, akademik ve idari personelimiz ile öğrencilerimiz katıldı.

Prof. Dr. Semra Yel, Birinci Dünya Savaşı'nın başlangıcındaki siyasi durumun Millî Mücadele'yi nasıl ortaya çıkardığına ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışına kadar uzanan sürecin nasıl şekillendiğine ilişkin bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Etkinliğin sonunda Prof. Dr. Selma Yel'e günün anısına hediyeler sunuldu.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Nisan 2024, Pazartesi / 257 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,