DPÜ’nün Uluslararası Öğrencilerinden Dumlupınar’a Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi tarafından uluslararası öğrencilerimize yönelik olarak düzenlenen oryantasyon faaliyetleri çerçevesinde Dumlupınar Şehitliğine ziyaret gerçekleştirildi.

DPÜ Sürekli Eğitim Merkezimiz uluslararası öğrencilerimiz için Dumlupınar Şehitliği ziyareti düzenledi.

Oryantason etkinlikleri kapsamında düzenlenen geziye DPÜSEM Müdürü Öğr. Gör. Bülent Gül ve DPÜ TÖMER Müdürü Doç. Dr. Ahmet Uslu DPÜ TÖMER’de Türkçe öğrenen öğrencilerimiz katıldı.

Üniversitemizin kuruluş ve kurtuluş şehri Kütahya'nın tanınırlığının artırılması ve tüm dünyaya anlatılması hedefinin gerçekleştirilmesi için Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Uluslararası Öğrencilerimizden Sorumlu Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Atilla Batur'un destekleriyle düzenlenen gezide, üniversitemizin logosunda da yer alan Şehit Sancaktar Mehmetçik Anıtı ile Dumlupınar Şehitliği, Şehit Baba - Oğul Anıtı'nı ziyaret eden uluslararası öğrencilerimiz burada İstiklâl Marşımız ve Kur’an-ı Kerim okuyarak dua etti. Gezi sırasında öğrencilerimiz İslam coğrafyasının da kurtuluşunu simgeleyen topraklarda millî ve manevi değerlerimiz hakkında bilgilendirildi. 

Öğrencilerimizi Dumlupınar'da karşılayan Belediye Başkanı Şemsettin Akağaç da gezi sırasında tarihi yerlerin önemi hakkında bilgilendirme yaptı ve öğrencilerimize öğle yemeği ikramında bulundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Haziran 2021, Pazar / 909 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler