Rektörümüze KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu’ndan Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Remzi Gören, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Dış Ticaret Çalışma Grubu üyeleriyle Rektörlük makamında bir araya geldi.

Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Dış Ticaret Çalışma Grubu üyeleri, Prof. Dr. Remzi Gören'e ziyarette bulundu.

Rektörlük makamında gerçekleşen görüşmeye, KUTSO Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Alkış, Genel Sekreter Salih Nafi Alıç, Uzman Mustafa Çalı ile Aragonit Yapı Kimyasalları Genel Müdür Yardımcısı Umut Eskioğlu ve Ceviz Yazılım Ltd. Şti.'den yazılımcı Ahmet Özrenk katıldı.

Ziyarette, KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu'nun Kütahya'daki firmaların dış ticaret ve özellikle ihracata teşvik edilmeleri ve ihracatla ilgili özellikle küçük ölçekli işletmelerin endişe ve çekincelerinin giderilmesi amacıyla kurulduğu bilgisi verilerek, Çalışma Grubunda, ihracat konusunda tecrübeli firma yetkililerinin bilgi birikimlerinin ihracat potansiyelini kullanmak isteyen firma yetkilileriyle paylaşıldığı, fuar ve ikili iş görüşmeleri gibi yurt dışı faaliyetlerinin yanı sıra üyelerle yapılan toplantılarda ihracat konusunda eğitim ve seminerler düzenlendiği bilgisi verildi.

Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, yapılacak çalışmalarla üniversite-sanayi iş birliği ve diyaloğunun artırıldığı takdirde şehrimize daha fazla katkı verilebileceğinin altını çizerek grubun faaliyetlerini takdirle karşıladığını ifade etti. Gören, ayrıca, DPÜ öğrencilerinin Kütahya sanayisi için önemli bir iş gücü potansiyeli olduğu ve sanayinin öncelikleri arasında yer aldığı da iş insanları tarafından dile getirildiğini hatırlattı.

Görüşmenin sonunda Gören, ziyaretlerinden dolayı KUTSO Dış Ticaret Çalışma Grubu üyelerine teşekkürlerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 22 Mayıs 2019, Çarşamba / 3307 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu, dpü engelsiz öğrenci birimi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler