DPÜ‘de Türkiye’deki Suriyeli Göçmenlerin Entegrasyonu Konuşuldu

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü tarafından düzenlenen Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin Sosyokültürel ve Sosyoekonomik Entegrasyonu konulu konferansa ev sahipliği yaptı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Fen Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölüm başkanlığı tarafından düzenlenen, Türkiye’deki Suriyeli göçmenlerin Sosyokültürel ve Sosyoekonomik Entegrasyonu konulu konferans öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Konferansa konuşmacı olarak katılan üniversitemizin öğretim üyelerinden Araştırma Görevlisi Meltem Çelik Dirsehan, “Demografiyi etkileyen en önemli şey göçtür, Türkiyenin göç tarihine baktığımızda bir göç ülkesi olduğunu görüyoruz” dedi.

Suriyeli göçmenlerin ülkemize yaptığı göçten bahseden Meltem Çelik Dirsehan yapılan göçlerin nedenleri ve sonuçlarına değindi. Osmanlı döneminden itibaren yapılan göçlerde Türkiye’ye gelen 3 milyon 600 bine yakın Suriyelinin Türkiye topraklarına göç ettiği bilgisiyle birlikte mülteci ve göçmen ayrımına değinen Meltem Çelik Dirsehan, Suriyelilerin de ülkemizde bulunan birer göçmen olduğunu anlattı. Anket ve verileri değerlendirerek konuya açıklık getirdi.Ülke içinde kalan ve ülke dışına göç eden Suriyelilerin yaşadığı tramvaya değinildi. 

Program öğrencilerden gelen soruların cevaplanmasıyla son buldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Kasım 2018, Perşembe / 3760 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler