Domaniç Hayme Ana MYO‘da Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulumuzda düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunda Cumhuriyetimizin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlandı.

Domaniç Hayme Ana Bilim Kültür ve Sanat Topluluğu öğrenciler tarafından MYO Konferans Salonu'nda düzenlenen kutlamaya, Domaniç Kaymakamı Hasan Raşit Taşkın, Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk, daire amirleri ve öğrenciler katıldı.

Kutlama programı açılış konuşmasında Cumhuriyetin önemine değinen Domaniç Hayme Ana MYO Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. İlker Vural, Cumhuriyetin temellerinin Kütahya'da atıldığını belirterek şunları söyledi:

1286 yılında Domaniç-İkizce Savaşı ile 600 sene adalet ile Dünya’ya hükmeden Osmanlı Devleti’nin temelleri bu topraklarda atılmış, yıllar sonra ise Kurtuluş Savaşı'nın en büyük muharebelerinden olan Büyük Taarruz ile 30 Ağustos'ta Zafertepeçalköy'de Büyük Komutan Gazi Mustafa Kemal'in Başkumandan Meydan Muharebesi'ni kazanması ile Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri de Kütahya'da atılmıştır. Kısacası bu topraklar her dönemde bu necip milletin yeniden dirilişine tanıklık etmiş topraklardır.

Domaniç Belediye Başkanı Sahvet Ertürk de yaptığı konuşmasında Cumhuriyet değerlerinin milletimiz için ifade ettiği öneme değindi.

Öğrenciler tarafından Cumhuriyet ile ilgili şiirlerin okunduğu programda Cumhuriyet oratoryosu ilgiyle izlendi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Kasım 2018, Çarşamba / 1047 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler