Kütahya‘da Zafer Coşkusu

Türk Ordusunun Dumlupınar Meydan Savaşı zaferinin 96. yıldönümü, Gazi Mustafa Kemal Atatürk‘ün savaşı yönettiği Zafertepe‘de düzenlenen törenle kutlandı.

Kuruluşun ve Kurtuluşun Şehri olan Kütahya, 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine 96. kez ev sahipliği yaptı.

Kütahya ve çevre şehirlerden yüzlerce vatandaşın katıldığı törene Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Afyonkarahisar valisi Mustafa Tutulmaz, Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, iki ilin milletvekilleri ve garnizon komutanları ile Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören ve çok sayıda davetli katıldı.

Zafer Anıtı'nda düzenlenen Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Kütahya ve Afyonkarahisar valileri, belediye başkanları ve garnizon komutanlarının anıta çelenk koymasıyla başlayan tören, tüm şehit ve gazilerimiz için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla sürdü.

GÖREN: CANLARIN FEDA EDİLDİĞİ BU TOPRAKLARI BİLİMLE YÜCELTECEĞİZ

Tören öncesinde 30 Ağustos Zafer Bayramına ilişkin düşüncelerini ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, "Kahraman Türk Ordusunun zaferi ile sonuçlanan ve Kurtuluş Savaşı'nı sona erdiren "Ordular ilk hedefiniz Akdeniz'dir" emrinin verildiği bu kutsal topraklarda bugün 95 yıllık güçlü bir cumhuriyet yükselmektedir. Bugünleri bize canları pahasına hediye eden tüm şehitlerimize ve kahraman gazilerimize teşekkür ediyor, bu zaferi kazanan kahraman ordumuza minnet duygularımı sunuyorum. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak bizler de uğrunda sayısız canların feda edildiği bu toprakları bilimin ışığıyla yüceltmek için azimle çalışacağız" dedi.

Öte yandan Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı, törenleri izlemek için alana gelen vatandaşlara Dumlupınar Zaferine giden yolun dönemin gazeteleriyle anlatıldığı, zafere ilişkin şiir ve yazıların yer aldığı 30 Ağustos Zafer Bayramı için özel hazırlanan gazeteyi dağıttı. Üniversitemizin yürüttüğü Dumlupınar'dan Dumlupınar'a adlı projenin adını taşıyan gazete, vatandaşlar tarafından büyük ilgiyle karşılandı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 30 Ağustos 2018, Perşembe / 2731 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler