Evim Güvenli Evim Paneli Düzenlendi

Birleşmiş Milletler 13 Ekim Uluslararası Afetlerin Azaltılması Günü kapsamında Üniversitemiz AFAMER (Afet ve Acil Durum Yönetimi Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi) ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü işbirliği ile Evim Güvenli Evim Paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü Üniversitemiz İnşaat Bölümü öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mahmud Sami Döven’in yaptığı panelde; Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ramazan Livaoğlu ve Kütahya İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitmeni Ercüment Kök konuşmacı olarak yer aldı.

Prof. Dr. Ramazan Livaoğlu, Yapısal Risklerin Azaltılması konulu sunumunda  Kütahya İlinin zaten deprem kuşağında yer aldığını, bununla beraber yakınlığı nedeniyle beklenen Bursa ve İstanbul depremlerinden de etkileneceğini, tedbir için yapısal risklerin azaltılması gerektiğini belirtti. Eğitmen Ercüment Kök’ün Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması konulu sunumunda katılımcılara Afetlerde Doğru Davranış Şekilleri aktarıldı.

Panel sonunda AFAMER Müdürü Prof. Dr. Hakan Aykul tarafından AFAMER’in, afetler hakkında temel bir bilgi düzeyi yaratmak amacıyla her zaman halkımızın ve öğrencilerimizin yanında olacaklarını, bu gibi faaliyetlere devam edeceklerini belirterek konuşmacılara ve katılımcılara teşekkür etti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Ekim 2017, Çarşamba / 2083 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler