21. Yüzyıl Sınıfları İçin Küresel Eğitimcilerin Hazırlanması

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültürel Mirası Koruma Topluluğu tarafından, konuşmacı olarak University of Iowa’dan Yrd. Doç. Dr. Jason Harshman’ın katıldığı “21. yüzyıl sınıfları için küresel eğitimcilerin hazırlanması” konulu konferans gerçekleştirildi.

Düzenlenen konferansta Dr. Harshman şunları söyledi: “Küreselleşme ve ülkelerin karşılıklı ihtiyaçları/bağlantıları konularının öğretimi eğitimin tüm kademelerinde önemlidir.  Göç, artan hareketlilik, teknoloji, kültürlerin yayılması gibi etkenlerin, öğretmenlerin ve öğrencilerin sadece diğer insanlarla iletişim kurmalarını değil onlar hakkındaki önyargılarını eleştirel bir şekilde gözden geçirmelerini de gerektirmektedir. Küresel vatandaşlık eğitimi sayesinde öğrenciler dünya hakkında daha açık bir görüşe sahip olacak ve kişileri kafalarında oluşturdukları bir şablona yerleştirmeyecektir.

Küresel vatandaşlık eğitiminin amacı daha barışçıl, sürdürülebilir, eşit ve insancıl bir dünya için birlikte sorumluluk alan bireyler yetiştirmek; dünyadaki olayları yorumlarken öğrencilerin eleştirel bakış açısına sahip olmalarını sağlamak; kültürleri, insanları ve toplulukları incelemek ve bu süreçte önyargılarını bir kenarda tutabilmek; öğrencilerde küresel sorunlara barışçıl çözümler üretebilmede sosyal sorumluluk almaları gerektiği anlayışını geliştirmek, çeşitlilik, eşitlik, sosyal adalet gibi hususları vurgulamaktır.”

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 27 Nisan 2016, Çarşamba / 1875 defa okundu.

Etiketler : dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler