1. Uluslararası Osmanlı Medeniyeti Buluşması

Tavşanlı İlçesi’nde, Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) ile Türk Arap Derneği (TASCA) işbirliğiyle gerçekleştirilen 1. Uluslararası Osmanlı Medeniyeti Buluşması’nda Türk ve Arap akademisyenlerin bir araya geldiği sempozyumun sonuç bildirgesi açıklandı.

Tavşanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Hasan Özyaşar tarafından açıklanan bildirgede, İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntıların, Osmanlı Devleti'nde yaşanan günlere hasreti artırdığı belirtildi. Osmanlı'nın, bir asır önce dağılan İslam birliğinin timsali olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: "Osmanlı Devleti, tarih içinde en uzun soluklu yaşayan, Orta Asya'dan Viyana'ya, Kırım'dan Aden Körfezi'ne kadar uzanan sahada adaleti tesis etmek için çalıştı. 21. yüzyılın ilk yarısını yaşadığımız şu dönemde, İslam âleminin içinde bulunduğu buhran, bizim o günleri hasretle yâd etmemize neden oluyor. Bu toplantıdan elde ettiğimiz akademik sonuçlar, geleceğe dair daha büyük programların İslam dünyası için ne kadar gerekli olduğunu bize göstermiştir. TTSO ile TASCA tarafından düzenlenen buluşmanın, bir asır önce birbirinden koparılan aynı dinin, aynı kültürün, sahiplerinin tekrar birleşmesini, çatışma yerine barışın, meydan okuma yerine diyaloğun, sömürü yerine işbirliğinin, çifte standart yerine adaletin hâkim olduğu bir dünyanın yeniden tesis edilmesine vesile olmasını diliyoruz.”

Sempozyumda Üniversitemizi temsilen katılan ve bir açılış konuşması yapan İ.İ.B.F. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Hüsamettin İnaç, üniversitemizin bu sempozyumun kurumsallaşmasına ve farklı mecralarda yankı bulmasına katkı sağlayacağını ifade etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 07 Nisan 2015, Salı / 2786 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler