Üniversitemiz Fizik ve Astronomi Toplulugu Ögrencileri Teknik Gezi Düzenlendi

Üniversitemiz Fizik ve Astronomi Toplulugu ögrencileri Istanbul’a teknik gezi düzenledi.

Üniversitemiz Fizik ve Astronomi Toplulugu ögrencileri Istanbul‘daki Max Planck Bilim Tüneli Sergisi, Istanbul Islam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi, Topkapi Sarayi, Yerebatan Sarnici ve Sultan Ahmet Camii’sine yaklasik 35 kisilik bir ekiple gezi düzenledi. Gezi,  Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Ögretim Elemanlari ile topluluk üyesi ögrencilerin katilimiyla gerçeklesti.
Geziye katilan ögrenciler Max Planck Bilim Tüneli Sergisinde; evren, madde, yasam, karmasiklik, beyin, saglik, enerji, toplum alanlarinda yapilan deneyler, sonuçlari ve sagladiklari yararlar hakkinda bilgi alip, ünitelerdeki cihaz ve simülasyonlarda uygulama firsati buldu. Gezi heyeti daha sonra  Istanbul Islam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi’nde çesitli görsellerin izlenebildigi Sinevizyon Salonu, Astronomi, Saat Teknolojisi, Denizcilik, Savas Teknolojisi ve Tip Bölümü ve  Madenler, Fizik, Matematik-Geometri, Sehircilik ve Mimari, Optik, Kimya ve son olarak da Cografya ile ilgili harita ve çesitli harita çizimlerinin sergilendigi bölümü gezdi. Sergi salonlarinin tamaminda, Islam bilim adamlarinin ortaya koyduklari eserlerin sergilendigi model ve maketleri incelendi.  
 
Topluluk Danismani Ögretim Elemani Ars. Gör. Dr. M. Emre Kansu yapilan geziyle ilgili olarak görüslerini su sekilde ifade etti: “Yapilan gezinin hem bilimsel, sosyal ve kültürel bakimdan ögrencilerimize çok sey kattigini ve gezinin çok verimli geçtigini söyleyebilirim. 18 ülkedeki 30 sehirde yaklasik 10 milyondan fazla kisinin ziyaret ettigi Max Planck Bilim Tüneli Sergisi ögrencilerimize yaklasik 2 saat boyunca, bilim ve teknolojideki son gelismeleri ve bu gelisimlerin nereye kadar ilerleyebilecegi konusunda derin ufuklari anlatma firsati sundu. Tarih sahnesinde Islam Bilim adamlarinin kesfettigi buluslar ve bunlarin nerelerde ne amaçla kullanildiklarini ögrenmek Islam dininin ilim, bilim ve teknolojiden uzak olmayip iç içe oldugunu ispatlamaktadir. Ayrica,  Topkapi Sarayi, Yerebatan Sarnici ve Sultan Ahmet Camii gibi muazzam eserlerin, tarihsel gelisimimizi, kültürel zenginligimizi ve geçmis dönemlerdeki yasanmisliklari ortaya koymasi açisindan bizleri, tarihine daha çok sahip çikma zorunlulugunu ortaya çikardi. Bu geziye katilan topluluk üyesi ögrencilerimize ve bizlere bu imkâni saglayan basta Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan olmak üzere Üniversite yönetimine tesekkür ediyorum.”dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 29 Aralık 2014, Pazartesi / 1800 defa okundu.

Etiketler : dpü, Aizanoi, dpü,

Bu Kategorideki Diğer Haberler