Üniversitemizde “Hayatimizda Iz Birakanlar: Ögretmenlerimiz” Adli Panel Düzenlendi.

Egitim Fakültemiz tarafindan düzenlenen “Hayatimizda Iz Birakanlar: Ögretmenlerimiz” adli panel düzenlendi.

Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan: “Çocuklarinizi degistirmeye çalismayin. Kendinizi degistirin! Onlar size benzeyecektir.”

Panelde konusan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan sunlari ifade etti: “Insanligin atasi ilk rehberimiz Hz. Âdem ve onun izini takip eden yol göstericiler, insanligin en büyük egiticileri ve ögretmenleri olmustur. Hiçbirimiz burada olmayi kendi irademizle seçmedik. Burada olmanin anlamini nasil kavrayacaktik? Bizi bagrinda barindiran bu muhtesem yeryüzü, basimizi kaldirdigimizda piril piril parlayan bize yol gösteren milyarlarca, trilyonlarca yildiz ne anlama geliyordu? Bütün bunlarin anlamini bize anlatacak burada bulunusumuzun gayesini bize söyleyecek bir rehbere ihtiyacimiz vardi. Bu büyük yolda rehberlerimiz peygamberlerdir. Dolayisiyla en büyük rehberler, yol göstericiler olarak bugün her zamankinden daha fazla onlari anlamali ve gönülden gelen bir heyecanla onlari selamlamaliyiz.”

Çogumuzun bildigi, isittigi bir söz vardir: ‘Çocuklarinizi degistirmeye, onlara bir sey ögretmeye çalismayin; kendinizi gelistirin çünkü onlar da size benzeyecek.’ Gönlümüzü vicdanimizi, zihnimizi aydinlatacak prensiplerimizi; küçük yaslardan itibaren çocuklarimiza gösterebildigimiz takdirde biz gerçekten ögretmen olma, egitici olma, rehber olma görevimizi yerine getirmis sayilabiliriz.”

Prof. Dr. Osman Genç: “Ögretmenlik, insanlik tarihinin ölümsüz meslegidir.”

Rektör Yardimcimiz ve Egitim Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Osman Genç konusmasinda; “Ögretmenlik insanlik tarihinin en önemli ve ölümsüz meslegidir. Ögretmen, insanligin kendi ayaklari üzerinde durmasini saglayan, yasamlari boyunca kendilerine gerekecek bilgileri kazanmalarina yardimci olan, topluma arkasini dönmeden ve toplumun sürekli önünde giden bir gönül eridir. Bundan dolayi karsisina çikabilecek zorluklar kendisini yildirmayacaktir, yildirmamalidir.” dedi.

Konusmasinda “Ögretmen; yeri doldurulmaz ögretici, eserine kiymet biçilemeyen varlik” diyen Prof. Dr. Osman Genç sözlerine söyle devam etti. “Kendini tüketerek etrafini aydinlatan mum, tahammülkar bir insan, her an muhtaç oldugumuz hekim, gerçegin ve idealin üstadi, dünyanin en büyük sorumluguna sahip insandir. Hem bugünü hem de yarini düsünürsek gelecek daha iyi olacaktir. Tüm ögretmenlerimizin 24 Kasim Ögretmenler Gününü kutlarim.” diyerek konusmasini sonlandirdi.

Egitim Fakültesi Dekan Yardimcimiz Doç. Dr. Turan Temur ise: “Ögretmenlik ve ögretmen degeri her geçen gün artan, önemi her geçen gün artan, önemi herkes tarafindan fark edilen bir meslek ve meslek erbabidir. Umarim gelecekte ögretmenler hak ettigi degeri bulur.” dedi.

Konusmalarin ardindan Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Karaaslan,  Egitim Fakültesi logosunu hazirlayan Ögretim Görevlisi Mehmet Pehlivan’a silt takdim etti. Ayrica Ögretmenler Günü için sponsor olan Bogaziçi ve Kariyer Egitim Kurumlari adina Murat Karaca’ya hediyelerini takdim etti.

Panelde Egitim Fakültesi Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, Okul Öncesi, Türkçe ve Sinif Ögretmenligi bölümlerinde okuyan ögrencilerimiz konusma yaptilar. Ögrencilerimizin konusmasindan sonra Doç. Dr. Turan Temur, 1957 yilinda Nobel Edebiyat Ödülü alan Albert Camus’un ögretmenine yazdigi bir mektubu okumasinin ardindan panelde ayrica, “Ben Ögretmen Olmak Istiyorum Oratoryosu” sahnelendi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 28 Kasım 2014, Cuma / 1788 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dumlupınar titans,

Bu Kategorideki Diğer Haberler