Güzel Sanatlar Fakültesi Ögretim Üyelerimiz Uluslararasi Isbirligi Kapsaminda Rusya’nin Saratov Üniversitesi’ni ziyaret etti

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanimiz Prof. Dr. Ahmet Altuncu ve Dek. Yardimcilarimiz Doç. Dr. Levent Mercin ile Yrd. Doç. Dr. Mahmut Ayhan, Rusya’nin önemli ve köklü üniversitelerinden biri olan Saratov Üniversitesi Sanat Enstitüsü Müdürlügü’nün daveti üzerine daha önce yapilan ikili protokol geregi isbirligi kapsaminda neler yapilabilecegini görüsmek üzere Saratov’a gitti.

Ziyaret Saratov Üniversitesi Rektörünü, Sanat Enstitüsü Müdürünü, Nanoteknoloji Biomedikal Teknoloji Dekanini, Uluslararasi Iliskiler Ofisi Müdürünü, Türk Kültür ve Egitim Merkezi Müdürünü ziyaret ile basladi. Ziyarette basta üniversite rektörü olmak üzere diger yetkililer, iki üniversite arasinda baslatilan isbirliginin diger fakülteler arasinda da olabilecegini, bunun için de hangi bölümler arasinda isbirligi yapilabileceginin belirlenerek ileri düzeyde adimlar atilabilecegini ifade ettiler. Nanoteknoloji laboratuvari, biomedikal, biomekanik, fizik müzesi, resim heykel müzesi vb. bilimin ve sanatin üretildigi alanlarin gözlemlenmesi, fotograf ile video kayitlarinin alinmasi ile devam eden ziyaret sadece sanat alaninda degil, diger bölümler arasinda da olabilecegini gösterdi.

Yetkililerle yapilan görüsmelerden sonra sanat alanindaki isbirliginin bir yansimasi olarak Levent Mercin’in kisisel sergisi, Saratov Üniversitesi Rektörlügü Sergi Salonu’nda Saratov Üniversitesi Rektörü tarafindan açildi. Davetlilerin ilgiyle izledigi sergi bir hafta boyunca açik kalacak. Levent Mercin, sergi süresinin bitiminde sergiledigi eserlerini, iki üniversite arasindaki dostlugun göstergesi olarak Saratov Üniversitesi’ne bagisladigini belirtti.

Sanat enstitüsü ziyaretinde Enstitü Müdiresi Prof. Dr. Inga E. Rahimbayeva, her iki üniversitenin ögretim üyeleri olarak sanat pedagojisi alaninda ögretim materyali hazirlayabileceklerini, ortak olarak uluslararasi etkinlikler düzenleyebileceklerini belirtti. DPÜ. Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ahmet Altuncu ise müdire hanimin önerilerine ilave olarak, Türk Kültür ve Sanatini uygulamali olarak Saratov Üniversitesi ögrencilerine gösterebilmek amaciyla uluslararasi Türk-Kültür Sanat Çalistayi ve Sergisi’ni birlikte gerçeklestirebileceklerini ifade etti. Bunun en kisa zamanda gerçeklesebilmesi için gerekli girisimlerin baslatilmasi prensipte karari baglandi.

 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Eylül 2014, Salı / 2567 defa okundu.

Etiketler : dpü, tubif, tübitak, dpü domaniç hayme ana meslek yüksekokulu, çinili cami,

Bu Kategorideki Diğer Haberler