DPÜ’de Hackathon ve Teknoloji Festivali Başladı

DPÜ Teknoloji Yarışmaları Koordinatörlüğü ile Bilgisayar ve Bilişim Topluluğumuz tarafından hazırlanan Hackathon ve Teknoloji Festivali, Kütahya Valisi Musa Işın ve Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın katılımıyla başladı.

DPÜ Hackathon ve Teknoloji Festivali için açılış töreni yapıldı.

DPÜ Bedesten’de düzenlenen etkinliğin açılışına Valimiz Musa Işın ve Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak’ın yanı sıra Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Özer Aydın, Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Mühendislik Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Teknoloji Yarışmaları Koordinatörümüz Dr. Öğr. Üyesi Ali Samet Öngen, çok sayıda öğrencimiz ve farklı illerden gelen yarışmacılar katıldı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, “Bu Teknoloji festivalinde ‘fikirden kodlara’ mottosuyla yazılım, mobil ya da web teknolojileri uygulamaların hayata geçirilecek. Katılımcılar aynı zamanda aynı zamanda öğrenme, yazılım ve iş fırsatlarıyla dolu bir etkinlik yaşayacaklar. Özellikle Mühendislik Fakültesi öğrencilerimiz ve onlarla bir arada olmak isteyen lise öğrencilerimiz bizler için çok önemli. Bu nedenle Kütahya ilinde bulunan tüm liselere bu projelerimizi götürerek yetenekli öğrencileri üniversitemize çekmeye çalışacağız. Bu etkinlikte emeği geçen rektör yardımcılarımıza, Mühendislik Fakültemize, öğrenci topluluklarımıza ve danışmanlarına, kısacası tüm katılımcılara teşekkür ediyorum. Bu etkinliğin her yıl düzenli bir şekilde sürmesini diliyor, hepinizi saygılarımla selamlıyorum” dedi.

Etkinliğin açılışını yapan Vali Musa Işın DPÜ’nün bu tür etkinliklere ev sahipliği yapmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “Üniversitemiz hakikaten Türkiye'de saygıdeğer bir yere sahiptir. Eğitimi ile yerleşkesiyle, kampüsüyle, akademik kadrosuyla son derece saygıdeğer değere sahiptir. Gençlerimizin burada yapacağı bu çalışma da üniversitemize layık olan bir hak çalışma olacak. Ben öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İnşallah bu çalışmalar artarak devam edecektir” ifadelerini kullandı.

Vali Işın’ın konuşmasının sonunda yarışmanın temasını ‘Akıllı Kampüs’ olarak açıklamasıyla 48 saat aralıksız sürecek etkinlik başladı.

Yarışma, 5 Mayıs Pazar günü saat 18.00’de İİBF Amfi 2’de yapılacak final sunumları ve ödül töreni ile sona erecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Mayıs 2024, Cumartesi / 1396 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler