DPÜ’de İlk AB Merkezi Projesi EMINReM İçin Toplantı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Avrupa Birliği Yükseköğretim Kurumları İçin Kapasite Geliştirme (CBHE) Programı’ndan hibe alınan EMINReM projesinin ilk eğitim ziyareti ve toplantısına ev sahipliği yaptı.

DPÜ'de EMINReM projesinin ilk eğitim ziyareti ve toplantısı düzenlendi.

Rektörlük Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıda, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Maden Mühendisliği Bölümü araştırmacılarıyla, Kazakistan, Özbekistan ve Ukrayna'daki üniversitelerin Maden Mühendisliği bölümlerinden gelen araştırmacılar bir araya geldi.

Eko-Madencilik ve Yenilikçi Doğal Kaynaklar Yönetimi Yüksek Lisans Programı (Master Programme in Eco-Mining and Innovative Natural Resources Management - EMINReM) başlıklı proje için düzenlenen toplantı, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman'ın açılış konuşmasının ardından sunumlarla devam etti. Prof. Dr. Kaan Erarslan, Prof. Dr. Oktay Şahbaz ve Dr. Öğr. Üyesi Enes Zengin tarafından üniversitemizde yürütülen yüksek lisans programları, VR laboratuvarı uygulamaları ve kalite süreçleri hakkında ayrıntılı bilgiler paylaşıldı. Prof. Dr. Ali Uçar ve Prof. Dr. Cengiz Karagüzel, Mühendislik Fakültesi ve Maden Mühendisliği bölümlerindeki güncel gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Toplantının ikinci bölümüne katılan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Kütahya’nın madenlerle zengin bir yer olması nedeniyle konuyla ilgili yapılan proje çalışmalarının değerine vurgu yaptı. Rektörümüz, bu çalışmaların özellikle uluslararası ölçekte yapılmasının, merkezi fonlardan ülkemize bütçe getirilmesinin ve Türk Devletleri ile ortaklıkların kurulmasının ise ayrıca takdire değer olduğunu belirtti. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Aralık 2023, Pazartesi / 393 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler