Salon Futbolunda DPÜ’den İki Şampiyonluk

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarında kadın ve erkek takımımız yenilgi almadan şampiyon olarak Süper Lig’e yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı.

DPÜ'de düzenlenen TÜSF Salon Futbolu Bölgesel Lig Karşılaşmaları tamamlandı.

DPÜ Kapalı Spor Salonu'nda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleşen turnuvaya kadınlarda Kütahya Dumlupınar, Alanya Alaaddin Keykubat, Eskişehir Osmangazi ve Eskişehir Teknik üniversiteleri ile erkeklerde Kütahya Dumlupınar, Alanya Alaaddin Keykubat, Eskişehir Osmangazi, Niğde Ömer Halisdemir Uşak ve Bursa Teknik üniversiteleri katıldı.

REKTÖRÜMÜZ TAKIMIMIZLA VE ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR ARADA

Turnuvada Kadın takımımızın Eskişehir Teknik Üniversitesi ve Erkek takımımızın Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile oynadığı karşılaşmaları takip etmek için Kapalı Spor Salonumuza gelen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, takımlarımızın sporcuları ve çalıştırıcılarıyla sohbet etti.

Her iki karşılaşmayı da tribünde öğrencilerimizin arasında takip eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, karşılaşmaların öncesinde yaptığı konuşmada takımlarımıza başarılar diledi ve takımımızı desteklemeye gelen öğrencilerimize teşekkür etti.

KADIN TAKIMIMIZ TÜM MAÇLARINI KAZANARAK ŞAMPİYON OLDU

DPÜ Kadın Salon Futbolu Takımımız turnuvadaki ilk maçında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ile karşılaştı ve karşılaşmayı 5-1'lik sonuçla kazandı. Turnuvanın ikinci maçında Eskişehir Teknik Üniversitesi ile karşılaşan ve salondan 6-1'lik skorla galip ayrılan takımımız son maçında ise Eskişehir Osmangazi Üniversitesini 8-1 yenerek turnuvayı tüm maçlarını kazanarak şampiyon tamamladı.

Kadınlar kategorisindeki turnuvada Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ikinci, Eskişehir Teknik Üniversitesi ise üçüncü olarak TÜSF Kadınlar Salon Futbolu Süper Ligi'ne yükselme maçlarına katılmaya hak kazandı.

ERKEK TAKIMIMIZ ŞAMPİYONLUK YOLUNDA YENİLGİ ALMADI

DPÜ Erkek Salon Futbolu Takımımız ise turnuvadaki ilk maçında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile karşılaştı ve salondan 7-4'lük sonuçla galip ayrıldı. Turnuvanın ikinci maçında Bursa Teknik Üniversitesi ile karşılaşan ve rakibini 9-2'lik skorla geçen DPÜ, üçüncü maçında ise Uşak Üniversitesini 4-0 mağlup ederek üçte üç yaptı.

Turnuvanın dördüncü maçında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesiyle 1-1 berabere kalan DPÜ, şampiyonluk maçında Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesini 4-2 yendi ve şampiyonluğa uzanan taraf oldu. Turnuvada Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ikinci, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ise üçüncü olarak TÜSF Erkekler Salon Futbolu Süper Ligi'ne yükselmek için düzenlenecek turnuvada yer alma hakkı elde etti.

Turnuvanın ardından her iki kategori için de kupa töreni düzenlendi. Erkekler takımımız ödülünü maçı canlı takip eden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak'ın elinden aldı. Kadın takımımıza ise şampiyonluk kupasını Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek verdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Nisan 2024, Pazar / 290 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü sağlık kültür ve spor daire başkanlığı, dpü spor bilimleri fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler