DPÜ Bu Bahar Spora Doyacak

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde 2023-2024 Akademik Yılı’nın son 6 haftasında futbol, basketbol ve voleybol dallarında 6 farklı turnuva düzenlenecek.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde dönem sonuna kadar altı farklı spor turnuvası düzenlenecek.

Eğitimde ve sanatta olduğu gibi spordaki başarılarıyla Türkiye'nin önde gelen üniversitelerinden olan Üniversitemizin sportif etkinliklerine öncülük eden Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığına bağlı öğrenci topluluklarımızdan İktisadi ve İdari Bilimler Topluluğu, düzenleyeceği futbol turnuvasıyla İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin 50. yılını kutlayacak. 19-20 Nisan tarihlerinde İİBF Futbol Sahalarında düzenlenecek etkinliklerde farklı bölümlerden öğrencilerimiz, şampiyonluk mücadelesi verecek.

Yaşayan Arapça Topluluğumuz da 19 Nisan'da başladığı haftalık etkinliğiyle dönem sonuna kadar her cuma 21.00-22.30 saatleri arasında Sporumuz Futbol etkinliğini gerçekleştirecek. Etkinliğe İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemizin Futbol Sahaları ev sahipliği yapacak.

Nisan ayı tamamlanmadan başlayacak Voleybol Gençlik Turnuvası, DPÜ'de yeni bir heyecanı başlatacak. Matematik, Bilim ve Eğitim Topluluğunun Fen Edebiyat Fakültemizin Voleybol Sahaları'nda düzenleyeceği turnuvada öğrencilerimiz arasında zorlu ama bir o kadar da dostluk havasında bir şampiyonluk mücadelesi yaşanması bekleniyor.

Bahar yarıyılında spor faaliyetleri düzenleyecek bir başka birimimiz de Mühendislik Fakültemiz olacak. Fakültemizin bölümleri arasında düzenlenecek futbol, basketbol ve voleybol turnuvaları, 6-10 Mayıs tarihlerinde Mühendislik Fakültemizin spor alanlarında gerçekleştirilecek. Fakültemizden yapılan açıklamada başvuruların 26 Nisan'a kadar süreceği ve her bölümden en fazla 1 kadın ve erkek takımı kurulabileceği hatırlatıldı.

REKTÖR KIZILTOPRAK: ÖĞRENCİLERİMİZE SPOR KÜLTÜRÜ AŞILAMAK TEMEL HEDEFLERİMİZDEN BİRİ

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi öğrencilerinin bu dönem spora doyacağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, "DPÜ yerleşkeleri öğrencilerinin günün her saatinde etkinlikleriyle şenlenecek bir yere dönüşüyor. Dönemin bitmesine altı haftalık bir süreç kaldı ve biz sadece şu an altı farklı turnuvaya ev sahipliği yapmak için hazırlıklarımızı tamamladık. Öğrencilerimize spor kültürü aşılamak temel hedeflerimizden biri. Tüm bu etkinlikler de bu hedefimize ulaşma çabamıza önemli katkı sunacak. Etkinliklere öncülük eden fakültelerimize, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığımıza ve öğrenci topluluklarımıza teşekkür ediyorum. Turnuvaya katılacak öğrencilerime başarılar diliyor, tüm öğrencilerimizi bu turnuvaları seyretmek için spor alanlarımıza davet ediyorum" dedi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Nisan 2024, Cuma / 386 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler