DPÜ’de TÜSF Basketbol Bölgesel Lig Müsabakaları Düzenlendi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin ev sahipliğinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen Basketbol Bölgesel Lig Müsabakalarında kadın takımımız üçüncü, erkek takımımız dördüncü oldu.

DPÜ'de düzenlenen TÜSF Basketbol Bölgesel Lig Müsabakaları tamamlandı.

DPÜ Kapalı Spor Salonu'nda Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından gerçekleşen turnuvaya kadınlarda Kütahya Dumlupınar, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Bandırma Onyedi Eylül ve Pamukkale üniversiteleri ile erkeklerde Kütahya Dumlupınar, Eskişehir Osmangazi, Eskişehir Teknik, Bandırma Onyedi Eylül, Bilecik Şeyh Edebali, Balıkesir ve Pamukkale üniversiteleri katıldı.

REKTÖRÜMÜZ TAKIMIMIZLA VE ÖĞRENCİLERİMİZLE BİR ARADA

Turnuvada Erkekler kategorisindeki Kütahya Dumlupınar Üniversitesi - Pamukkale Üniversitesi karşılaşmalasını takip etmek için Kapalı Spor Salonumuza gelen Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, hem DPÜ takımları hem de konuk takımların sporcularıyla sohbet etti. Karşılaşmayı tribünde öğrencilerimizin arasında takip eden Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, karşılaşma öncesinde yaptığı konuşmada her iki takıma da başarılar diledi ve takımımızı desteklemeye gelen öğrencilerimize teşekkür etti.

KADIN TAKIMIMIZDAN ÜÇÜNCÜLÜK

DPÜ Kadın Basketbol Takımımız turnuvadaki ilk maçında Pamukkale Üniversitesi ile karşılaştı ve karşılaşmadan 34 - 45 yenik ayrıldı. Turnuvanın ikinci maçında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile karşılaşan ve sahadan 59-41'lik skorla galip ayrılan ayrılan takımımız son maçında ise Eskişehir Teknik Üniversitesine 78-64 mağlup oldu ve bu sonuçların ardından turnuvayı üçüncü sırada tamamladı. Kadınlar kategorisindeki turnuvanın galibi ise gruptaki tüm maçlarını kazanan Eskişehir Teknik Üniversitesi oldu.

ERKEK TAKIMIMIZ TURNUVAYI DÖRDÜNCÜ TAMAMLADI

DPÜ Erkek Basketbol Takımımız ise turnuvanın B Grubu'ndaki ilk maçında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi ile karşılaştı ve parkeden 76-41'lik sonuçla farklı galip ayrıldı. Turnuvanın ikinci maçında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile karşılaşan ve rakibini 57-51'lik skorla geçen DPÜ, üçüncü maçında ise Pamukkale Üniversitesine 43-73'lük sonuçla kaybetti. Bu sonuçlarla grubunu ikinci tamamlayan takımımız turnuvada yarı finale yükseldi.

Yarı finalde Eskişehir Teknik Üniversitesine 67-66 kaybederek finalin kapısından dönen DPÜ, üçüncülük maçında ise Balıkesir Üniversitesine 41-63 kaybederek turnuvayı dördüncü tamamladı. Turnuvanın finalinde ise Pamukkale Üniversitesini 59-36'lık skorla mağlup eden Eskişehir Teknik Üniversitesi şampiyonluğa uzanan taraf oldu.

Turnuvanın ardından her iki kategori için de kupa töreni düzenlendi. Başarılı takımlara ödülleri Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ayhan Kahraman, Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Çetin Özdilek ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanımız İbrahim Gürer tarafından verildi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 23 Aralık 2023, Cumartesi / 534 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler