DPÜ’de Sofrada Balık Mükemmel Sağlık Etkinliği

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen Sofrada Balık Mükemmel Sağlık etkinliği Emre Kuruoğlu Tırmanma duvarı önünde gerçekleştirildi.

DPÜ'de Sofrada Balık Mükemmel Sağlık etkinliği düzenlendi.

Emre Kuruoğlu Tırmanma Duvarı önünde gerçekleşen etkinlik öncesinde konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal şunları söyledi:

Sevgili öğrenciler, değerli misafirler, anlamlı bir etkinlikte bir aradayız. Ekmek arası balık etkinliğimize hepiniz hoş geldiniz. Öncelikle buna vesile olan Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürümüz Dr. Mustafa Altuğ Atalay'a çok teşekkür ediyorum. Kendisi DPÜ’de böyle bir etkinlik yapmak için balıkları gönderdi. Biz de bu balıkları sizlere ikram edeceğiz.

PROF. DR. UYSAL: BALIK TÜKETMEK PEK ÇOK HASTALIĞI ÖNLER

Sevgili öğrencilerim, sağlıklı beslenme çok önemli. Gelişmiş milletler hasta olup tedaviden ziyade sağlıklı beslenmeye dikkat ediyorlar. Sağlıklı beslenme ile birçok hastalığın önüne geçilebiliyor. Haftada en az iki kere balık yemek kalp damar hastalıkları riskini %70’e kadar azaltabilir. Bununla ilgili onlarca makale var. Balık tüketmekle özellikle hamile kadınlar bebeklerinin beyin ve sinir sistemi gelişimine katkıda bulunuyorlar. Balık tüketmek Alzheimer, depresyon, cilt kanseri gibi hastalıkları önleyip cildi güzel tutar ve ömrü uzatır. Balık yağı yani omega 3 diye bildiğiniz asitler donma sıcaklığı -54 derecedir. Yani -50 derecede bile bu asitler hala sıvı. Balık yağı, damarın tıkanma riski olsa bile, kanı öyle akıcı yapıyor ki, o tıkalı damardan bile kan geçip bağlı dokuyu besliyor. Yılda bir kere değil, haftada birkaç kere balık tüketme fırsatı bulun. Tüketemiyorsanız bile balık yağı tüketmeye dikkat edin. Hepinize afiyet olsun.

Etkinlikte Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şahmurat Arık öğrencilerimize balık ekmek dağıttı.

Etkinlik alanına ayrıca Rektörümüzün kaleme aldığı Sofrada Balık Mükemmel Sağlık başlıklı şu yazı da yer aldı:

Balık, kolesterol seviyesini düşürür.
Balık, koroner kalp hastalıkları riskini azaltır.
Balık, kan pıhtılaşmasını önler, kanama zamanını uzatır.
Balık, damar sertliğini önler.
Balık, kan basıncını azaltır, tansiyon düşürücüdür.
Balık, damar tıkanıklığını önler, damar açıcıdır.
Balık, kalp krizi riskini azaltır.
Balık, kan sulandırıcı olarak kullanılan paravastatinden daha etkilidir.
Balık, diyabete bağlı kalp hastalıkları riskini riskini azaltır.
Balık, kalp ritimlerini düzenler, ani ölüm riskini azaltır.
Balık, immun sistemi güçlendirir.
Balık, kanser riskini azaltır.
Balık, akciğer kanseri riskini azaltır.
Balık, pankreas kanserini önler.
Balık, melanomayı (deri kanseri) engeller.
Balık, kanserli hastalarda kilo kaybını önler hayatta kalma süresini uzatır.
Balık, kolon ve göğüs kanserlerini önler.
Balık, depresyon riskini azaltır.
Balık, zeka ve kavrama fonksiyonlarını arttırır.
Balık, bebeklerin zeka ve göz gelişiminde önemlidir.
BALIK, İLAÇTIR.

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Mayıs 2022, Çarşamba / 1465 defa okundu.