DPÜ Dünyanın En İyi Genç Üniversiteleri Arasında

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından hazırlanan Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’na girmeyi başardı.

DPÜ, Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nda yer aldı.

İngiltere merkezli uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından her yıl hazırlanan ve son 50 yılda kurulan üniversiteleri eğitim, araştırma, bilgi transferi ve uluslararası görünüm gibi başlıklar altında belirlenen toplam 13 ölçüte göre değerlendirdi. THE’nin açıkladığı Dünya Genç Üniversiteler Sıralaması’nda Türkiye’den aralarında Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin de bulunduğu 40 üniversite yer aldı.

DPÜ YÖK’ÜN SIRALAMALARINDA DA ÜST SIRLARDA

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) yayınladığı 2020 yılı İzleme ve Değerlendirme Kriterlerinin belirtildiği Üniversite Raporlarında çeşitli başlıklar altındaki değerlendirmelerde önemli dereceler elde etti.

YÖK’ün Merkezi bütçe dışı öz gelir, döner sermaye, fon vb. gelirlerin yıllık bütçeye oranına göre 110 devlet üniversitesinin arasında 92 üniversiteyi geride bırakan DPÜ, 18. sırada kendine yer buldu. Üniversitedeki yabancı uyruklu öğrenci sayısına göre hazırlanan sıralamada ise 84 üniversiteyi geride bırakan Üniversitemiz, 26. sırada yer aldı.

DPÜ ayrıca en yüksek %10’luk dilimde atıf alan yayın sayısına göre 67., Üniversite adresli bilimsel yayınlara açık erişim oranına göre 56., ulusal ve uluslararası özel veya resmi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenmiş Ar-Ge niteliği taşıyan proje sayısına göre 69., Ar-Ge’ye harcanan yatırım bütçesi oranına göre 60., endüstri ile ortak yürütülen proje sayısına göre 66. ve Endüstri ile ortak yürütülen projelerin toplam bütçesine göre 61. sırada yer aldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 18 Şubat 2022, Cuma / 2989 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler