Doğu Türkistan Maarif Cemiyetinden Rektörümüze Ziyaret

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kâzım Uysal, Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti ve Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Başkanı Hidayet Oğuzhan ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı.

Doğu Türkistan Maarif Cemiyeti ve Uluslararası Doğu Türkistan STK’lar Birliği Başkanı Hidayet Oğuzhan ve beraberindeki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'ı ziyaret etti.

Rektörlük makamında sohbet şeklinde gerçekleşen ziyarette Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal'a, Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. Şahmurat Arık, Hidayet Oğuzhan'a ise Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Abdulhalik Uygur, Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Muhammed Ömer, Satuk Buğrahan İlim ve Medeniyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Abdureşid Eminhaci ve Doğu Türkistan İnsan Hakları İzleme Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Adil Muhammetoğlu eşlik ettiler.

Yapılan görüşmeler sonunda Oğuzhan, Uysal'a misafirperverliğinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek görevinde ve çalışmalarında başarılar diledi.

Uysal da Oğuzhan ve beraberindeki heyete, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak Doğu Türkistan’da yaşayan Türklerin her zaman yanında olduğumuzu belirterek ziyaretlerinden dolayı teşekkür edip çalışmalarında başarı dileklerini sundu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 19 Haziran 2021, Cumartesi / 1486 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler