DPÜ’de KPSS ve Öğretmenlik Üzerine Söyleşi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesinde Öğretmen Murat Turgut’un konuşmacı olarak katıldığı KPSS ve Öğretmenlik Üzerine Söyleşi başlıklı etkinlik gerçekleştirildi.

DPÜ'de KPSS ve Öğretmenlik Söyleşisi düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Konferans Salonu'nda Proje, Eğitim ve Kültür Topluluğu ile Eksi 25 Topluluğu tarafından düzenlenen programa Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu Ünal, akademik ve idari personelimiz ile çok sayıda öğrencilerimiz katıldı.

Programın selamlama konuşmasını Eksi 25 Topluluk Başkanı İsa Barışan yaparken açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Fulya Topçuoğlu gerçekleştirdi.

"EĞİTİM KALPLERE GİRMEKLE BAŞLAR"

Konuşmaların ardından sahneye gelen ve konuşmasında öğretmenlik mesleğine dikkat çeken öğretmen Murat Turgut, konuşmasına öğretmen ve öğrenci arasındaki ilişkinin kalplere girmekle başladığını belirttti ve öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu ve öğrencinin kalbine girerek eğitime başlanması gerektiğini söyledi. Öğretmenlik sürecinde karşılaştığı zorlukları ve deneyimleri paylaşarak katılımcılara önemli tavsiyelerde bulunan Turgut, Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) deneyimlerini aktararak sınav ve atanma sürecinde motivasyon arttırmaya yönelik teknikleri paylaştı.

Murat Turgut, Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirdiği projeleri de öğrencilerle paylaştı. Öğretmenliğin sadece bir meslek olmadığını, aynı zamanda öğrencileriyle birlikte gelişme, anlama ve farkındalık sağlama süreci olduğunu vurguladı.

Etkinlik, hediye takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Etkinliğe ilişkin bir teşekkür mesajı yayımlayan Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, konferansın düzenlenmesine emek veren topluluklarımıza, fakültemize ve konuğumuz Murat Turgut'a teşekkür etti.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 09 Mayıs 2024, Perşembe / 266 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler