DPÜ’de 17. Çizgi Film ve Animasyon Festivali Başladı

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından bu yıl 17. kez düzenlenen Çizgi Film ve Animasyon Festivali her yıl olduğu gibi bu yıl da çok sayıda etkinliğe sahne olacak.

DPÜ'de 17. Çizgi Film ve Animasyon Festivali başladı

Güzel Sanatlar Fakültemizin ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğin açılış törenine Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, Güzel Sanatlar Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Arif Kolay, Kurumsal İletişim Koordinatörümüz Doç. Dr. Gökhan Kuzucanlı, Peak Games Sanat Yönetmeni Başar Muluk, akademik ve idari personelimiz ve öğrencilerimiz katıldı. Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, açılış töreni öncesinde stantları tek tek ziyaret ederek öğrencilerimizin yaptıkları çalışmaları inceledi.

Açılış töreninde ilk konuşmayı yapan ve katılımcıları selamlayan Dekanımız Prof. Dr. Levent Mercin, 17. Anifest'i düzenliyor olmaktan duyduğu mutluluğu ifade ederek Rektörümüze, etkinliğe destekleriyle değer katan tüm paydaşlara ve öğrencilerimize teşekkürlerini sundu.

Rektörümüz Prof. Dr. Süleyman Kızıltoprak, ise katılımcılara hitaben yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Güzel Sanatlar Fakültemiz çok iyi işler yapıyor. Ben sanatçıları doğuştan şanslı ve yetenekleriyle dünyaya gelmiş kişiler olarak görüyorum. Sanatçıların sadece güzellikler göstermek değil aynı zamanda insanı aydınlatmak gibi bir görevi de var. Sanatçı, insanlığın karşılaştığı meseleleri analiz eden ve en güzel şekilde hâl yolunu bulma yeteneği olan kişilerdir. 

30 yaşında olan Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin çatısı altında akademisyenlerimiz, öğrencilerimiz ve paydaşlarımızla çok güzel işler başardık. Dünya meselelerine karşı duyarlılığımızı defalarca gösterdik. Hanzala karakterini bilir misiniz? Acı kavun anlamına gelen bu kelime, çok ünlü bir karikatürün de adıdır. Yaratıcı Naci el-Ali'nin Filistin'i 10 yaşındayken terk etmesinden dolayı bu karakter, hep 10 yaşında olarak resmedilmiş ve Naci el-Ali "Hanzala, ancak Filistin bağımsızlığını kazandığı zaman büyüyecek" demiştir. Sanatın, en basit hâliyle bile evrensel olabileceğinin bir kanıtıdır Hanzala. Biz haktan ve adaletten yana olacağız. Filistin'in hak arayışı Amerika'daki üniversiteler başta olmak üzere tüm dünyada bir sembole dönüştü. Biz de, Türkiye'de diğer üniversitelerimiz de bu hak arayışında Filistin'in yanındayız. Biz 'Yurtta sulh, cihanda sulh' ilkesinin gereği olarak tüm dünyada barış ve huzuru istiyoruz.

Güzel Sanatlar Fakültemiz de bu 30 yılda 17. kez Anifest düzenliyor. Bu gerçekten çok büyük bir başarı. Bu yılki etkinliğin düzenlenmesinde başta Çizgi Film ve Animasyon Bölüm Başkanımız Doç. Dr. Nazik Çelik Yılmaz olmak üzere bölümün tüm akademisyenlerini, dekanımızı ve bu etkinliğe eserleriyle katılan kıymetli öğrencilerimi kutluyorum.

Protokol konuşmalarının ardından festival, anifest.dpu.edu.tr adresinde açıklanan programa göre atölye çalışmaları, konferanslar ve sergilerle 10 Mayıs'a kadar devam edecek.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mayıs 2024, Çarşamba / 495 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, kütahya dumlupınar üniversitesi, dpü güzel sanatlar fakültesi,

Bu Kategorideki Diğer Haberler