DPÜ GSF’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Paneli

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi bünyesinde hazırlanan Dünya Kadınlar Günü paneli çevrim içi olarak gerçekleştirildi.

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültemiz tarafından Dünya Kadınlar Günü Paneli düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin gerçekleştirdi. Panelin açılışında konuşan Prof. Dr. Levent Mercin:

"8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününüzü kutlarım. Aslında bu düşünce anlayışının sadece bugün değil her zaman aynı şekilde değerli ve anlamlı olması gerekiyor. Temel amacımız bu olmalı diye düşünüyorum. Ama günün anlamına binayen de bugünü dolu dolu yaşamanın da bir katkısı olacağını düşünüyorum. Bundan dolayı Güzel Sanatlar Fakültesi olarak Fakültemizde emekçi kadınlarımızın aynı zamanda akademisyen kadınlarımızın kadınlar gününü Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Kazım Uysal’ın katılımlarıyla kutladık. Aynı zamanda bugün fakültemiz öğretim elemanlarının katıldığı bir sergi açılışı yaptık ve bu panelle de bu anlamlı günü yaşamaya ve yaşatmaya gayret gösteriyoruz. Tüm bu etkinlikler de emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 

Panele katılan Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal:

"Az önce de Kütahya Dumlupınar Üniversitesinin tüm çalışan kadın personeliyle bir toplantı gerçekleştirdik. İlk defa böyle bir toplantının gerçekleştirilmesinin mutluluğu içerisindeyiz. Üniversitemiz çalışanlarından kadın personellerimizin gözünden problemlerimize bakma fırsatı bulduk. Onların bizden taleplerini dinleme fırsatı bulduk. Çok anlamlı bir etkinlik oldu. Şimdi de bu paneldeyiz. Ben panelistlerimize katılımları için hoş geldiniz derken, sunumları için çok teşekkür ediyorum. Ben şuna yürekten inanıyorum kadını güçlü olan toplumlar, güçlü toplumlardır. Bizim kültürümüzde kadın güçlüdür. Onun için Osmanlı kadını derler. Bu tanım aslında iki tane temel özelliği içinde barındırır. Bunlardan bir güçtür. Diğeri ise fedakarlıktır. Ben eminim biz çalıştıkça kadınlar toplumda daha saygın olacak, kadınlarımız daha saygın oldukça milletimiz daha güçlü olacak ve dünya daha huzurlu daha güvenli olacaktır. Ben kadına şiddet olaylarını kınıyorum. İnşallah bundan sonra şiddetin olmadığı, kadın haklarının titizlikle uygulandığı, kadının saygın olduğu bir dünya istiyoruz. Ve istediğimiz içinde bu faaliyetleri yapıyoruz. Bu faaliyetleri yaptığı içinde özellikle üniversitemizin Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve çalışma arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Onlar üniversitemizin kadına şiddete karşı en çok faaliyet gösteren birimidir. Milletimizi ve özellikle kadını şiddetten korumak için sanatçı ruhuna ihtiyacımız olduğunu düşünüyorum” açıklamalarında bulundu.

İlk panelist Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, yoğun programı nedeniyle panele yazılı açıklama ile katıldı.

Erenler: Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğine, AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları 6. Olağan Kongremiz nedeniyle katılamıyorum. Nazik davetiniz için teşekkür ederim. Panelde ele alınacak konuların kadınlarımızın hayatında ufuk açıcı gelişmelere vesile olmasını diliyorum. Dünya kuruldu kurulalı, bütün hikâyelerin başkahramanı, zarifliğinin, kibârlığının gizlediği gücüyle büyük mücâdelelerin, muhteşem zaferlerin asıl kazananı, varlığı hayata can katan, mâna veren, güzelleştiren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Gerçekleştirdiğimiz anayasal ve yasal düzenlemelerin yanında kadın istihdamını ve girişimciliği destekliyor, kız çocuklarımızın eğitim hayatında daha da başarılı olması için her türlü imkânı sağlıyoruz. Kadınlarımıza iş hayatlarının yanı sıra aile hayatlarını da kolaylaştıracak destekleri sunuyoruz. Tüm kadınlarımız, hiçbir ayrımcılığa maruz kalmadan eğitim ve iş hayatına katılabilmektedir.  Güçlü Kadın, Güçlü Toplum, Güçlü aile diyor pozitif ayrımcılık ilkesiyle kadınlarımızın yanında duruyoruz. Bir toplumun yükselişinin fert fert tüm milletinin tek yürek olup aynı hedefe yürümesiyle mümkün olacağına inanıyoruz. İnşallah ülkemizi hak ettiği geleceğe taşıyacak icraatları hep birlikte gerçekleştireceğiz.  Kadına yönelik her türlü şiddetle mücadele ediyoruz. İnsanlık suçu olan şiddetin ortadan kalkması hedefimizde tavizsiz ilerliyoruz. Bugüne kadar 6284 Sayılı kanun başta olmak üzere önemli düzenlemeler yaptık ve idari tedbirler aldık. Sn Cumhurbaşkanımızın geçen hafta açıkladığı İnsan Hakları Eylem Planımızda yer alan hususlar da bu konudaki kararlılığımızın göstergesidir. Toplumu derin bir üzüntüye sevk eden tüm bu insanlık dışı eylemleri şiddetle kınıyorum. İnşallah toplumumuzun fikir dünyasını inşa eden değerli akademisyenlerimizin de destekleriyle bu sorunları bütünüyle ortadan kaldırırız. Nesilleri yetiştiren, toplumun ufkunu çizen, sabır, özveri ve şefkatle hayatımızı güneş gibi aydınlatan tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü tebrik ediyor, hepinizi saygıyla selamlıyorum dedi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Mercin Vekilimiz Ceyda Çetin Erenler’in bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklere olan destek ve katkıları için teşekkür etti. 

Panelin devamında Prof. Dr. Necla Çoşkun:

Dünya kadınlar günü tarihte kadınların çeşitli nedenlerle yaşadıkları mağduriyetleri anmayla başlamış bir gündür. Bu açıdan bakınca onlara saygı duyuyoruz. Sunum konumu görsel kültür ve kadın olarak belirledim  dedi. Çoşkun sunumunda cinsiyet ayrımı yapılmaksızın ilköğretim öğrencilerinin gözünden kadınların toplumdaki yerini sorguladıkları resimleri paylaştı.   

Özlem Kanat Örneksoy Oda Art Sanat Gelerisi kurucu yöneticisi olarak sanat alanındaki yaşamış olduğu bilgi birikimlerini ve yaptıkları etkinlikleri paylaştı. Pandemi döneminde de sanata yaptıkları katkılardan söz eden Örneksoy, kadınların güçlü durmalarını ve pes etmemeleri gerektiğinin altını çizdi. Fakültemizin ilk mezunlarından olan  Keramika Tasarım ve Baskı Teknikleri Müdürü Aysun Erzincan’da seramik tasarımı sektöründe yaşamış olduğu bilgi ve deneyimlerini izleyicilere anlattı ve kadınların hayal etmelerini kendilerine hedef koymalarını, bu hedeflerine ulaşmaları için çalışmaları gerektiği konularında tavsiyelerde bulundu. 

Panelin sonunda Prof. Dr. Kâzım Uysal ve Prof. Dr. Levent Mercin panele katkı sağlayan tüm katılımcılara teşekkür etti.

Fakültemizin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Sanal Sergisi'ni incelemek için tıklayınız.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 10 Mart 2021, Çarşamba / 740 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler