İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar’dan İslami İlimler Fakültemize Ziyaret

Kütahya İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve beraberindeki heyet, Rektörümüz Prof. Dr. Kâzım Uysal’ın eşliğinde İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik’e tebrik ziyaretinde bulundu.

Kütahya Müftüsü Hüseyin Hazırlar, İslami İlimler Fakültemizi ziyaret etti.

İlk olarak Rektörlük makamında Prof. Dr. Kâzım Uysal ile bir araya gelen İl Müftüsü Hüseyin Hazırlar ve müftü yardımcıları Mehmet Arslan ve Mehmet Uzunca, daha sonra Rektörümüzle beraber İslami İlimler Fakültesi’ne geçtiler.

Dekanlık görevine yeni atanan Prof. Dr. Ali Çelik’i makamında ziyaret ederek tebrik eden Hüseyin Hazırlar, Mehmet Arslan ve Mehmet Uzunca, görüşmede Covid-19 virüsüne karşı alınması gereken tedbirler ve uygulamalar konusu üzerinde durdular.

UYSAL: KORONAVİRÜSLE İLGİLİ TÜM TEDBİRLERİ ALIYORUZ ALACAĞIZ

Konuyla ilgili görüş bildiren Rektörümüz, ‘Millet olarak tüm dünyaya örnek olduk. Yerinde ve zamanında tedbirler aldık. Bu sıkıntılı sürecin çok iyi yönetilmesi başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sağlık Bakanımız sayesindedir. Emeği geçen herkese ve özellikle sağlık çalışanlarına minnettarız. Devletimizin tüm birimlerinin almış olduğu kararların hakkıyla uygulanması neticesinde inşallah bu sıkıntılı günlerimizi daha kısa zamanda atlatacağız.  Alınan tedbirlere uymak bir nevi fiilî duadır. Tedbirlere uyan her kişi aslında fiili dua ediyor. Fiili yapılan dualar da malum, kabule daha layık oluyor. Milletimizin ilgili tüm tedbirlere uyması ile aslında ‘Allah’ım bizi bu bela ve musibetten muhafaza et’, uymaması halinde de ‘Allah’ım biz bela ve musibet istiyoruz’ anlamına geliyor. Ben inanıyorum, Koronavirüs’ten korunmak için tüm milletimiz fiili duasını edecek. Bu sayede de inşallah bu musibeti kolay atlatacağız. Kütahya Dumlupınar Üniversitesi olarak da alabileceğimiz tüm tedbirleri aldık ve almaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HAZIRLAR: MÜMİN AKILLI VE SORUMLU DAVRANIR

Hüseyin Hazırlar ise “İslam’ın temel ilkelerinden biri de insanın hayatını korumaktır. Bu ilke gereği insanın canına halel getirecek davranışlarda bulunmak dinimizce büyük günahlardan sayılmıştır. Zira mümin, elinden gelen her türlü önlemi alır, akıllı ve sorumlu davranır, kul hakkını korumaya riayet eder. Peygamberimizin ifadesi ile “Müslüman, diğer Müslümanların elinden ve dilinden güvende olduğu kimsedir” ifadelerini kullandı.

ÇELİK, HADİSLERDEN ÖRNEK VERDİ

İslami İlimler Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Ali Çelik de konuyla ilgili olarak Hz. Muhammed’in sünnetinden bahsederek şöyle konuştu:

Peygamberimiz bir yerde veba hastalığı çıktığı zaman duyanların o yere girmemelerini, orada bulunanların da bulundukları yeri terk etmemelerini emretmiştir. Medine’ye Hz. Peygamber’e biat etmek için gelmekte olan Sakif kabilesi heyeti içinde cüzzam hastalığı olan birinin olduğunu duyunca, onun geri dönmesini istemiş ve biatının kabul edildiğini bildirmiştir.

‘Cüzzâmlı ile aranızda bir mızrak mesafe olduğu halde konuşunuz’ ve ‘Namazlarınızı binitleriniz üzerinde kılınız’ mealindeki hadisleri okuyarak vatandaşlarımızın kurallara uymasının dini bir zorunluluk olduğunu, uyulmaması halinde günah işlenmiş olacağını hatırlatan Prof. Dr. Ali Çelik, Peygamberimizin pek çok hadisinde bugün ‘koruyucu hekimlik anlamına gelebilecek olan önleyici tedbir almanın gerektiğini buyurduğunu’ dile getirdi.

Ziyaret konunda karşılıklı hediye sunumu yapıldı.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 20 Mart 2020, Cuma / 2263 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler