DPÜ’deki ISSA Toplantıları Sona Erdi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Dış İlişkiler Koordinatörlüğü tarafından yürütülen ve 14-18 yaş arası bireylerin Okul Devamsızlığını Önlemeye Yönelik Avrupa Birliği Erasmus+ ISSA Projesi’nin (Improving Solutions For Student Absenteeism) paydaş toplantıları tamamlandı.

DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzün yürüttüğü ISSA Projesi’nin paydaş toplantıları üçüncü gündeki oturumlarla son buldu. 

Yabancı Diller Yüksekokulumuz'da gerçekleştirilen günün ilk oturumunda Bergische University of Wuppertal'den (BUW) Arş. Gör. Mustafa Bilgin, projenin ortaklarından BUW'nun Pedagoji Tiyatrosu ve öğrencilerin devamsızlığına ilişkin veriler sağlayan çevrimiçi interaktif bir uygulama olan ZEIBI hakkında katılımcıları bilgilendirdi. 

Bilgin'in sunumunun ardından verilen arada öğrencilerimiz, uluslararası katılımcılarla sohbet etme olanağı elde etti. Öğrencilerimiz projede yer alan İspanya, Yunanistan, Cezayir ve Litvanya'daki eğitim ve staj olanakları hakkında katılımcılardan bilgi aldı. 

Ayrıca, proje koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz ile Hindistan, İspanya ve Yunanistan'daki eğitim kurumlarının temsilcileri Kütahya yerel basınına proje hakkındaki görüşlerini ve gelinen son noktayı aktardı.

Günün ikinci ve son oturumunda Öğr. Gör. Dr. Figen Karaferye, öğrencilerin devamsızlığına ilişkin dünyadaki en iyi uygulamaların yer aldığı bir sunum gerçekleştirdi.

Öte yandan Dış İlişkiler Koordinatörlüğümüzden yapılan açıklamada Ağustos ayında tamamlanacak projenin sonuçlarının tüm dünyayla paylaşılacağı bilgisi verildi.


İLİŞKİLİ HABERLER

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 04 Nisan 2019, Perşembe / 1851 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler