DPÜ’de ISSA Paydaş Toplantıları Başladı

DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce yürütülmekte olan 14-18 yaş arası bireylerin Okul Devamsızlığını Önlemeye Yönelik Avrupa Birliği Erasmus+ ISSA Projesi’nin (Improving Solutions For Student Absenteeism) paydaş toplantısı üniversitemizin ev sahipliğinde düzenleniyor.

DPÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğünce yürütülmekte olan ISSA Projesi’nin paydaş toplantısı üniversitemizin ev sahipliğinde başladı.

Rektörlük Kırmızı Salon’da yapılan günün ilk toplantısı Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Kaan Erarslan’ın açılış konuşmasıyla başladı. Konuşmasını İngilizce olarak yapan Erarslan, gerçekleştirilen projede gelinen son noktayla ilgili 9 ülkeden gelen katılımcıları bilgilendirdi ve proje sonuçlarının tüm dünya ile paylaşılacağını açıkladı.

Erarslan’ın ardından söz alan proje koordinatörü Doç. Dr. Oktay Şahbaz, “Üniversitemizdeki ilgili birimlerin katkısıyla çok önemli bir proje gerçekleştirdik. Dünyanın çeşitli yerlerinden gelen katılımcıların katkılarıyla bir sonuç bildirisi hazırlayıp bunu tüm dünya ile paylaşacağız. Gelinen bu sürecin sonunda çok mutlu olduğumu sizlerle paylaşmak istiyorum” diyerek proje boyunca gerçekleştirilen etkinlikleri İngilizce olarak sundu.

Toplantının Yabancı Diller Yüksekokulumuzda gerçekleştirilen ikinci bölümünde Öğr. Gör. Funda Yıldız, uluslararası katılımcılar için hazırladığı Survival Turkish başlıklı sunumunda Türk alfabesinin harflerini ve söylenişlerini örneklerle anlatması uluslararası katılımcılar tarafından memnuniyetle karşılandı. Yıldız’ın sunumunun ardından uluslararası katılımcılar kendi sunumlarını yaptılar.

Etkinliğin ilk günü, projenin araştırmacısı Öğr. Gör. Berrin Demir’in Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklık konulu sunumunun ardından Evliya Çelebi Yerleşkemizdeki turla sona erdi.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 02 Nisan 2019, Salı / 2095 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, dpü hisarcık meslek yüksekokulu,

Bu Kategorideki Diğer Haberler