Kütahya Sosyal Bilimler MYO’da Dünya Kadınlar Günü Kutlandı

DPÜ Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için düzenlenen etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Kütahya Sosyal Bilimler MYO'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında konser ve sergi düzenlendi.

KSBMYO'daki etkinliklere Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören, KSBMYO Müdürü Doç. Dr. Hakan Kara, MYO'nun akademik ve idari personelleri, sergide eserleri sunulan sanatçılar ve öğrencilerimiz katıldı.

Etkinlik, Rektörümüz Prof. Dr. Remzi Gören'in açılış konuşmasıyla başladı.

GÖREN: KADIN DİLİMİZDE YAZILDIĞI GİBİ OKUNMAYAN TEK KELİMEDİR

Prof. Dr. Remzi Gören, konuşmasında "Vefayı ve cefayı istediğimiz, sevgi ve şefkat görmek istediğimiz, bunun üstüne bir de annelik yapmasını beklediğimiz kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlu olsun. Kadın gerek kendisinden beklenenlerle, gerekse bunların çok ötesinde yapabilecekleriyle bir tanımdan çok daha ötesidir. Kadın, dilimizde yazıldığı gibi okunmayan tek kelimedir" dedi.

GÜRAL: İŞ HAYATINA ATILMAK İSTERKEN ÇEŞİTLİ ENGELLERLE KARŞILAŞTIM

Etkinlik kapsamında bir konuşma gerçekleştiren Boliş Plastik Yönetim Kurulu Başkanı Sevim Güral, "Buraya neden davet edildiğimi düşündüm. Sanatçı ya da akademisyen değilim. Ama ben sizlerden biriyim. Bir kadınım. Sanırım onun için buradayım" dedi.

Güral, "Geçmişte Kütahya'da kızların iyi anne, iyi bir eş ve iyi bir ev kadını olarak yetiştirilirler, ailenin olanakları erkek evlatlar sunulurdu. Ben de böyle bir ailede büyüdüm. Çocuklarımı büyüttükten sonra ben de ailenin işlerine girmek istedim ama önüme çeşitli engeller çıktı. Aile şirketimizin çeşitli kademelerinde çalıştıktan sonra danayici olmak istediğimde 'Kadından sanayici olmaz' dendi. Ben de 'Mutfağın sahibi kadınken tüm aşçılar erkek oluyorsa, kadından da sanayici olur' dedim ve bugün başında olduğum geri dönüşüm şirketinin başına geçtim. Bugün geldiğimiz noktada kadının sanayide de olabileceğini kanıtlamayı başardım" şeklinde konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından halk oyunları gösterisi, kadın temalı kısa film gösterimi ve Meşk-i Dem Müzik Dinletisi ile devam eden etkinliğin son bölümünde konuşmalarından dolayı Sevim Güral ile sergiye katkılarından dolayı Kütahya Kültür ve Sanat Derneği (KÜSAD) Başkanı Bayram Yıldız ile Kütahya Girişimci Kadınlar Derneği Kurucu Başkanı İnayet Yıldız'a ve konserlerinden dolayı Meşk-i Dem grubuna plaket sunuldu.

ŞEHİT ANNELERİ DE UNUTULMADI

KSBMYO Müdürümüz Doç. Dr. Hakan Kara, Rektörümüze, Sevim Güral'a ve tüm katılımcılara teşekkür ederek başladığı konuşmasında kadınlara hitaben "Hep anneydiniz hep de öyle kalacaksınız. Hangi sıfat hangi kelime sizi en iyi ifade edebilir bilmiyorum. Pek çok sıfat vardır ama ben evlatlarını bu vatan uğrunda kaybeden şehit annelerini bu sıfatların en üstünde görüyorum" dedi.

Kara'nın konuşmasının ardından şehit annesi Halime Özkul'a plaket sunuldu.

Amfi 3'teki etkinliklerin ardından 8 Mart Kadınlar Günü Karma Sergisi katılımcılar ve sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 08 Mart 2019, Cuma / 1635 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya, @malatya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler