Domaniç Hayme Ana MYO‘nun Yeni Öğrencilerine Oryantasyon Eğitimi

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulunun yeni öğrencileri için MYO binasında akademisyenler tarafından oryantasyon eğitimi verildi.

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Domaniç Hayme Ana Meslek Yüksekokulu, 2018-2019 eğitim öğretim yılında eğitime başlayan yeni öğrencilerine oryantasyon eğitimi verdi.

Bölüm Başkanları Dr. Öğretim Üyesi Filiz Yüksel, Öğr. Grv. Esra Uyar ve Öğr. Grv. Vural Akar tarafından verilen eğitimde öğrencilere öğrenci yönetmeliği, dikey-yatay geçiş olanakları, staj ve kariyerleriyle ilgili sertifika programları ve SAP Programı gibi konularda bilgiler verildi.

Konuşmalaraın ardından bölüm başkanları öğrencilerden gelen sorulara yanıt verdiler.

Oryantasyon eğitiminin önemi hakkında konuşan Dr. Öğretim Üyesi Filiz Yüksel, "Yeni gelen öğrencilerimizin birçok soru akıllarına takılıyor. Hem bu sorulara cevap hem de ileride sorunlarla karşılaştıklarında tabi oldukları mevzuat konusunda bilgilendirilmek, öğrencilerin zihinlerine takılan soruları cevaplandırmak ve birçok konularda bilgilendirmek için oryantasyon eğitimi programı düzenlediklerini belirterek, öğrencilerimiz oryantasyon programı sonrası zihinlerinden geçen birçok soruya cevap bulmuş ve bağlı oldukları mevzuat konusunda bilinçlenmiş oluyorlar" dedi.

Oryantasyon programı ile ilgili düşüncelerini açıklayan öğrenciler, programın çok yararlı olduğunu, öğrenmek istedikleri, tereddüt ettikleri birçok sorunun cevabını bulduklarını ifade ettiler.

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 01 Ekim 2018, Pazartesi / 1221 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler