VESTEL Elektronik San. ve Tic. A.Ş. ve ENEL Enerji Elektronik San. ve Tic. A.Ş. ile Üniversite-Sanayi İşbirliği Protokolü İmzalandı

Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün girişimleriyle Türkiye’nin iki büyük lokomotif sanayi kuruluşu olan Manisa Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren VESTEL Elektronik San. ve Tic. A.Ş. firması ve Kütahya-Tavşanlı Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren ENEL Enerji Elektronik San. ve Tic. A.Ş. ile üniversitemiz arasında kapsamlı işbirliği protokolleri imzalandı.

Rektörlük makamında imzalanan işbirliği protokolleri, Üniversitemiz ile bu iki önemli sanayi kuruluşu arasında bilimsel ve teknolojik projelerin ortak yürütülmesini, Üniversitemiz ve bu iki sanayi kuruluşunun altyapı imkanlarından karşılıklı yararlanmasını; Üniversitemiz lisans öğrencilerinin bu kuruluşlarda staj yapabilmeleri için belirli kontenjan tahsis edilmesini, seminer, konferans ve eğitim etkinliklerinin birlikte yürütülmesini ve tarafların karşılıklı yararını gözeten ve/veya katkısını öngören diğer faaliyetlerin ortak olarak yürütülmesini kapsamaktadır.

Faaliyet alanı itibariyle öncelikli olarak Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün faydalanacağı bu işbirliği protokollerinden Üniversitemizin diğer tüm teknik bölümlerinin de önemli katkı sağlayabileceği düşünülmektedir. 

Haberi Paylaş

Basın Yayın Halkla İlişkiler - 21 Ağustos 2017, Pazartesi / 5283 defa okundu.

Etiketler : dpü, kütahya,

Bu Kategorideki Diğer Haberler